G4Media.ro

Europarlamenar USR: Ajutorul european este pe drum. Pachetul de sprijin de urgenţă…

Sursa Foto: Pexels.com

Europarlamenar USR: Ajutorul european este pe drum. Pachetul de sprijin de urgenţă pentru România conţine sprijin bilateral direct din Germania, Franţa, Ungaria, Grecia

Europarlamentarul USR Nicu Ştefănuţă anunţă, vineri, că ajutorul este pe drum, după ce România a activat Mecanismul de Protecţie Civilă, cerând Tocilizumab şi concentratoare de oxigen. Ştefănuţă precizeacă că România va primi medicamente din Germania, 250 de concentratoare de oxigen din Olanda şi Polonia, dar şi personal medical şi paturi precum şi preluarea de pacienţi, transmite News.ro

”Ajutorul european este pe drum. Pachetul de sprijin de urgenţă pentru România conţine sprijin bilateral direct din Germania, Franţa, Ungaria, Grecia; personal medical şi paturi precum şi preluarea de pacienţi”, a scris, vineri, pe Facebook, Nicu Ştefănuţă.

Acesta anunţă că Germania oferă 12.700 de medicamente diferite, similare cu Tocilizumab, Olanda sprijină demersul cu 200 de concentratoare de oxigen, iar Polonia se oferă să asigure 50 de concentratoare de oxigen.

”Comisia s-a mobilizat şi ţările membre au răspuns. Mai multe resurse şi mai mult sprijin sunt disponibile României prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (UCPM) şi programul RescEU. Solidaritatea europeană se află în centrul tuturor acţiunilor noastre comune”, a mai scris europarlamentarul.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că România are oferte clare pentru a primi concentratoare de oxigen din partea Poloniei şi din partea Olandei, prin programul rescEU al Uniunii Europene.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, solicitarea de asistenţă internaţională pentru Tocilizumabum şi pentru concentratoare de oxigen pentru spitale.

Solicitarea se referă la achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum şi concentratoare de oxigen.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Eu in locul UE as ajuta strict vaccinati.

  • ti-aș da 200 de minus dar nu pot.
   g4media nu aveți un minim de moderare a comentariilor???

  • OK, Dane. La fiecare 80 de vaccinati ajutati, sa fie ajutati aleator si 120 de nevaccinati. Asa e mai bine?

   Tine cont ca medicamentele pentru toti cei 200 de bolnavi de mai sus au fost consumate de alti 800 de bolnavi care n-ar fi avut nevoie de ele, daca se vaccinau.

   Si mai e problema ca si tarile care ne ajuta ar putea sa aiba nevoie de aceste medicamente, si singurul motiv pentru care ne pot ajuta a.c.u.m e ca la ei lumea s-a vaccinat.

   Dar, daca vine peste ei valul Pi, sau mai stiu eu ce val, si se trezesc fara medicamente ca le-au risipit pe romanii nevaccinati, c.u.m o sa fie? Nu or sa zica „mai bine le pastram pentru noi, daca aia au refuzat sa se vaccineze”?

   Mai baga minusuri, dane. Sigur minusurile ii vor invia pe nevaccinati.

  • Cam asta incepe sa se intample in SUA. Nevaccinatii sunt scosi de pe listele de transplant, de exemplu.

  • Eu în locul lor as da picioare în pl ciumei galbene pnl, care a adus dezastru asta pt țară și evident ție ți, as tăia porția de plata de la Soroș pt postări idioate

  • Pai mai tâmpitel, parca vaccinați nu sunt în stare critica și ei n, au nevoie de ajutor medical,

  • @Nume* – Pentru a vedea daca e bun, trebuie să-ți duci raționamentul până la capăt. Chiar crezi că pe termen lung condiționarea ajutorului medical e în avantajul tau?
   Mult înainte de pandemie, in 2016, Alina Ghorghiu a avut un proiect de lege care punea bazele condiționării actului medical de respectarea recomandărilor medicului.
   Adica sa faci flotări zilnic ca să poți beneficia de asigurarea medicala pe care ești obligat să o plătești. Gândește-te mai bine și nu repeta ca un papagal tot ce auzi la Telejurnal.

  • Eu in locul UE nu as mai da bani pentru medicamente pentru cei cu cancer si care fumează, cei cu ciroza si beau si lista poate continua. E la fel ca si vaccinul o alegere a celor bolnavi…doar stiau ca daca consuma chestii se pot îmbolnăvi.

  • Si inainte sa vina AB sa ma acuze de lipsa de empatie, vaccinarea pentru diverse boli era o conditie si pana acum in SUA pentru a intra pe listele de transplant. Doar a fost adaugat pe lista respectiva vaccinul anti-COVID, nu e nimic spectaculos.

   Asa se aloca resursele cand sunt limitate. Se aloca celor carora le-ar fi cel mai utile, nu poti face risipa.

 2. Revolutia a învins! Doar in 1989 am mai primit asa ajutoare. Asta se intampla atunci cand educația lipseste cu desăvârșire intr-o societate si cand o vacă proasta precum Sosoaca va spala pe creieri.

  • Românistanul post decembrist .. doesn’t exist 😂😂

 3. Ești jalnic! Care revoluție? Care educație,a medicilor? Ia spune,știi cît cîștiga unii de pe urma covidului? Un spor de 500 euro/ luna( unii zic că ar fi 80% din salariu, adică în jur de 3000 euro). Pentru banii ăștia,cine te spala pe creier?

  • Frustrarea este mare in analfabeții buni de nimic, nu? Poate oftica ii face sa puna mana pe carte, atunci! 😏

 4. L-am vazut dimineata la TV, statea la Vama pentru controlul de rigoare!
  L-am vazut!!!
  PNRRul si el e pe drum!!
  Drum luuuuuuunnnnggg!!!