G4Media.ro

”Europa a devenit camera de gazare a lui George Soros”, care ”este…

”Europa a devenit camera de gazare a lui George Soros”, care ”este Führerul liberal”, iar polonezii şi ungurii ”sunt noii evrei”, scrie Szilard Demeter, un oficial cultural ungar şi provoacă un val de indignare

Un oficial ungar în domeniul culturii, Szilard Demeter, îl compară pe miliardarul George Soros cu Adolf Hitler, într-un articol privind disputa Ungariei şi Poloniei cu Uniunea Europeană (UE) în problema statului de drept, antrenând imediat un val de indignare, relatează AFP.

”Europa a devenit camera de gazare a lui George Soros (…) George Soros este Fuehrerul liberal”, iar polonezii şi ungarii ”sunt noii evrei”, scrie el în acest articol publicat sâmbătă pe site-ul proguvernamental de ştiri Origo.hu.

Soros şi aliaţi săi ”vizează să-i excludă pe polonezi şi pe ungari din ultima comunitate politică în care încă avem drepturi”, consideră acest scriitor în vârstă de 44 de ani, numit în 2018 director al prestigiosului Muzeu Literar, iar în 2019 Comisar al Culturii.

Israelul, organizaţii evreieşti şi grupăuri în memoria Holocaustului au condamnat imediat această comparaţie.

”Respingem orice folosire şi abuz a memoriei Holocaustului indiferent de scop”, subliniază într-un comunicat Ambasada Israelului la Budapesta.

”Este de neconceput să se lege cel mai rău criminal din Istoria omenirii sau cei care l-au comis de o dezbatere politică contemporană, atât de important este” Holocaustul, subliniază ambasada.

Cea mai mare organizaţie evreiască din Ungaria – Mazsihisz – subliniază că o asemenea ”relativizare a Holocaustului este incompatibilă cu politica toleranţei zero a Guvernului (ungar) în lupta împotriva antisemitismului”.

”CRIMINAL ECONOMIC”

Ungaria şi Polonia se opun ca Bruxellesul să condiţioneze accesul la fonduri europene de respectarea statului de drept.

Cele două ţări au propus o soluţie, după ce au blocat bugetul şi planul european de salvare post-covid în două etape.

Mai întâi, ”să pună la dispoziţie fondurile necesare cât mai rapid”, iar apoi ”să se stabilească dacă trebuie să existe o legătură între statul de drept şi interesele financiare ale Europei”.

Criticate cu regularitate de către Bruxelles din cauza unor reforme prin care sunt acuzate că subminează valorile democratice, Budapesta şi Varşovia s-au opus prin veto bugetului plurianual al UE şi planului relansării economice a Uniunii după pandemia covid-19.

Premierul ungar Viktor Orban denunţă un ”şantaj” al unor ţări care se opun migraţiei şi l-a catalogat recent pe George Soros drept un ”criminal economic” şi drept ”una dintre cele mai corupte persoane din lume”.

Miliardarul american, în vârstă de 90 de ani, s-a născut în Ungaria şi este un supravieâuitor al Holocaustului.

El este ţinta regulată a lui Viktor Orban, care îi reproşează faptul că încurajează migraţia şi complotează împotriva Guvernului său prin intermediul ONG-urilor pe care le finanţează.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter via News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. As zice ca intreaga planeta am ajuns e***** e******* dar fie … Nu port pica … Fiecare trebuie sa invete sa mai lase de la el, orgolile imbolnavesc si intr-un final ucid. E rezultat gasit in intreaga istorie a omenirii, filme, carti, mass-media, muzica, tot.

 2. cineva crede ca vorbeste in numele europei ,nu are acestdrept si nici aceasta calitate

 3. Ca să faci politică, fie să crești taxele, fie să te ocupi de distribuția banilor rezultați sau să reglementezi diverse relații interne și externe ale unei țări, trebuie să ai legitimitate.Ca să ai legitimitate trebuie să fii votat.Pe Soroș ăsta, nimeni nu l-a votat din câte știu iar organizațiile lui se ocupă cu politica externă a Europei, recte imigrație.Imigrația este o sursă de voturi pentru politicieni care altfel, ar sta pe tușă, aproape toți făcând parte din mișcarea nou inventată de stânga-dreaptă, precum sugerează numele, social liberală.Socialistă nu e pentru că nu se ocupă de drepturile muncitorilor ci de veniturile mokangiilor împărțiți în”minorități, iar de dreapta, nici gând, dărâmând orice amenințare la adresa speculatorilor financiari, urmârind demantelarea oricărui afacerist de la tâmplar la patron de firmă de ricșe sau proprietar de trei hectare și tractor.Acum n-o fi proști să spună ce vor cu voce tare dar urmărind conflictul Vișegrado-Bruxellez se poate ușor ghici.Vișegradul vrea protecție demografică iar Bruxellesul, globalizare întru înveșnicirea propriei puteri prin mituirea electoratului habib importat și călcarea pe grumaz a lumpen-proletariatului european doritor de familie și sens în viață contra”carieră” ipotetică și neputință stinsă cu droguri și alcool întru „reducerea amprentei de carbon” și fericirea elitei scăpate de sub control și grija unorneliniști sociale care i-ar periclita puterea.Una e să negociezi cu un arab care n-a gustat niciodată libertatea și alta cu un creștin care știe că e un dar inalienabil dat de Dumnezeu..Așa-i că n-aveți sânge-n instalație să dați commentul d-lor?

  • esti pe linga rau

  • As vrea sa pot citi ce scrii chiar daca nu as fi de acord, pare ca argumentezi, aduci exemple etc.

   Dar textul scris in felul asta e ilizibil, mai ales pe un telefon mobil.
   Se pierde orice in TL;DR
   Intelegicevreausaspundacanuaiparagrafesipunctuatieefoartegreudedescifrat

   E mult
   mai usor
   de
   citit
   asa

 4. Viktorash clar are masterat de la Trump University.
  Projection level 100%

  ‘Soros este unul dintre cei mai corupti oameni din lume si un criminal economic’.
  O fi asa, n-o fi asa, dovezi clare nu prea sunt doar teorii conspirationale.
  Dar epitetele astea i se aplica perfect lui Viktor Orban cu dovezi vizibile in toata Ungaria.

  Greu de tot se urneste Parchetul European….

  Intre timp Viktorash fura tot ce poate din fondurile europene si cere si mai mult de furat fara rusine.

  • Three fifty, nu am vorbe cu orice dobitoc precum predecesorul tău și alți imbecili gen”ba a mătii” dar ție țin să-ți spun, numai de dragul unei păreri diferite, că enunțurile neargumentate, unipolare și egoaxiomatice nu au valoare decât în raport cu o eventuală observație evidențiată în mod expres.Adică nu poți să spui pur și simplu că ai mei sânt mai buni pentru că NYT spune asta, eu mă raliez la opinia lor iar tu nu stai în Big Apple și,deci, nu poți să mă contrazici doar pentru că ăia au mai mulți bani decât tine și, în consecință, ce spun ei e mai adevărat.Până și numai pentru faptul că marii financiari sânt negustori iar negustorii, mincinoșii și hoții aveau același zeu în Antichitate iar anticii erau mai deștepți decât noi doi.Iar NYT e plătit, pe bune, de unul dintre acei mari financiari, nu pot vorbi cu o lozincă, ca să nu spun un papagal.Deci?

 5. Eu cred ca cel mai bine ar fi pentru Ungaria, ca sa evite acest „genocid” si ca sa scape de Soros, cel mancator de maghiari si polonzei, sa iasa din UE si sa o lase sa fie un grup de state care respecta valorile democratice. Ungariei de astazi ii sade, din pacate, mai bine in Uniunea Euroasisatica unde vor avea cu siguranta un viitor prosper.

 6. Nu am vorbe cu orice dobitoc precum predecesorul tău și alți imbecili gen”ba a mătii” dar ție țin să-ți spun, numai de dragul unei păreri diferite, că enunțurile neargumentate, unipolare și egoaxiomatice nu au valoare decât în raport cu o eventuală observație evidențiată în mod expres.Adică nu poți să spui pur și simplu că ai mei sânt mai buni pentru că NYT spune asta, eu mă raliez la opinia lor iar tu nu stai în Big Apple și,deci, nu poți să mă contrazici doar pentru că ăia au mai mulți bani decât tine și, în consecință, ce spun ei e mai adevărat.Până și numai pentru faptul că marii financiari sânt negustori iar negustorii, mincinoșii și hoții aveau același zeu în Antichitate iar anticii erau mai deștepți decât noi doi.Iar NYT e plătit, pe bune, de unul dintre acei mari financiari, nu pot vorbi cu o lozincă, ca să nu spun un papagal.Deci?

 7. Pupați la globaliști.
  Frumos excelent minunat.
  Azi purtați botnita . mâine vaccine poimâine cip.
  Darwin a avut dreptate .
  Vă trageți din maimute.

 8. Din nou : omulețul acesta filiform și – a început cariera ca purtător de geantă a pastorului Tokes, apoi, ajungând dincolo, s-a erijat în spaima cartierului ( ”zilnic mă băteam cu românii” – spune despre perioada petrecută la Cluj) . Curând și-a dovedit utilitatea prin atașamentul necondiționat față de Orban, iar acestuia îi place să ”rezolve” chestiuni mai gingașe cu maghiari de peste hotare ( vezi de ex. recentul scandal cu teatrele iscat de către un ungur din Ucraina ). Acum, chiar și unii din fieful conducătorului, cred că Demeter a sărit calul, iar stilul grobian al textului îl dezminte direct ca un om ”de litere” ( sau este vorba de exces de zel ). Un amănunt amuzant e faptul că omul a fost pus și ca responsabil peste ”muzica ușoară” ( sic ! ), titlu ce ne reamintește de perioada în care, la noi, ”cântăreții de muzică ușoară” erau supravegheați de politruci, ca nu cumva să otrăvească tineretul cu idei din Vest, care oricum, era la marginea prăpastiei. Este izbitor, cum se pot reînvia niște reflexe totalitare, într-o țară în care, pe timpul acela, lumea era oarecum mai liberă, drept pentru care regimul de acolo, pe vremea lui Kadar era numit ”capitalism de gulaș” ))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.