G4Media.ro

Eugen Tomac: Am aterizat acum la Viena şi am fost supus în…

Sursa foto: Facebook / Eugen Tomac

Eugen Tomac: Am aterizat acum la Viena şi am fost supus în mod abuziv şi discriminatoriu unui proces de verificare de către poliţia lui Karner / Voi cere viitoarei Comisii Europene, dacă va dori votul meu, să acţioneze la CJUE acest abuz de putere

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac afirmă că a ajuns, luni, cu avionul la Viena, unde a fost ”supus în mod abuziv şi discriminatoriu unui proces de verificare de către poliţia lui Karner”, deşi România a intrat de o săptămână în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene. ”Dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisii Europene, dacă va dori votul meu, să acţioneze la CJUE acest abuz de putere”, a adăugat Tomac, solicitâdu-i preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să intervină, transmite News.ro.

”Scandalos, este pur şi simplu scandalos şi revoltător. Am aterizat acum la Viena şi, cum am coborât din avion, am fost supus în mod abuziv şi discriminatoriu unui proces de verificare de către poliţia lui Karner (ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner – n.r.), în condiţiile în care suntem oficial de o săptămână în Schengen. Dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisiei Europene, dacă va dori votul meu, să acţioneze la CJUE acest abuz de putere”, a arătat Eugen Tomac, luni, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că România a pierdut, din 8 decembrie 2022 până în prezent, când Austria a votat pentru intrarea în Schengen a Croaţiei şi împotriva intrării României, peste 10 miliarde de euro, pentru că economia ţării noastre nu beneficiază de Piaţa Unică Europeană.

”Ursula von der Leyen trebuie să apere acum Tratatul şi să oprească imediat această formă de discriminare absurdă! Ursula von der Leyen, you must act now and stop this abuse and discrimination against Romanians orchestrated by the NehammerGovernment!!!”, a adăugat Tomac.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. La ce față ai,zi merci că nu te-au arestat.

  2. Pot fi controale inopinate. Dacă dl. Tomac dovedește că doar românii și bulgarii sunt verificați, are șanse la CJUE. Același lucru l-a reclamat europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, la scurt timp după aderarea la Schengen aerian și maritim, a spus că în mai multe orașe europene românii și bulgarii sunt verificați discriminatoriu.

  3. Felicitări, pentru ștergerea comentariului

  4. Tomac s-a dus dinadins la Viena ca sa vada daca-l iau aia de guler.

  5. Nu prea preciseaza dl. Tomac unde a fost verificat? La scara avionului sau au trecut pe la un ghiseu vamal? Eu cred ca totusi la scara avionului sau dupa ce au coborat. Aceste controale vor mai dura pentru a vedea daca intr-adevar angajatii de la check-in verifica corespunzator vizele si pasapoartele.