G4Media.ro

“Este uimitoare capacitatea domnului Pleșa – care are 92 de ani –…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

“Este uimitoare capacitatea domnului Pleșa – care are 92 de ani – de a reține exact zile și date din cariera lui Sorin Cîmpeanu”, scrie Emilia Șercan într-o analiză a scrisorii prin care ministrul își justifică plagiatul

Jurnalista Emilia Șercan a analizat în detaliu scrisoarea pe care Ministrul Educației a prezentat-o azi, ca fiind a profesorului Ioan Pleșa, unul dintre autorii de facto ai cursului plagiat. În 13 puncte, jurnalista subliniază vârsta înaintată a profesorului în cauză (n. red 92 de ani), capacitatea sa de a reține exact ziua în care Sorin Cîmpeanu și-a susținut teza de doctorat. Cum au perfecționat împreună (Sorin Cîmpeanu și profesorul Pleșa) ceva ce a avut același conținut încă din 1987, când Cîmpeanu avea 19 ani?”, scrie Emilia Șercan pe Facebook, după ce în scrisoare profesorul Pleșa justifica faptul că l-a lăsat pe Cîmpeanu “să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat și pe care l-am perfecționat împreună cu domnia sa, vreme de 15 ani”. 

Jurnalista Emilia Șercan analizează scrisoarea trimisă azi de ministrul Educației prin care își justifică plagiatul, și remarcă faptul că la o vârsta înaintată de 92 de ani, profesorul Ioan Pleșa, cel de la care a copiat ministrul 13 capitole și le-a transformat într-un curs pe care l-a predat.

“Scrisoarea publicată de ministrul Educației dublul academician (fost triplu) Sorin Cîmpeanu, care se presupune că a fost scrisă de profesorul Ioan Pleșa, fostul său conducător de doctorat, arată disperarea lui Cîmpeanu de a contracara acuzația de plagiat și mai ales de însușire a autoratului celor 13 capitole. Dincolo de disperare, haide să vedem niște fapte legate de conținutul acestei scrisori:

1. Este uimitoare capacitatea domnului Pleșa – care în prezent are 92 de ani și care pe parcursul carierei a avut peste 15 doctoranzi – de a reține exact zile și date din cariera lui Sorin Cîmpeanu, de exemplu ziua exactă în care acesta și-a susținut teza de doctorat,” remarcă Emilia Șercan.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Cîmpeanu a plagiat. Reacția postacilor PSDNL e „și ce, tu n-ai plagiat? N-am plagiat cu toții?” Nu. Nu suntem toți hoți.

  • Coroiu ? Andronic ? Turcescu ?

  • iar unii dintre noi chiar am obtinut titlul onest. Cei doi implicati acum, chiar si Seniorul de 92 de ani, nu au habar de circulatia unor documenter publicate? Ca autorul nu poate „dona” materialul altcuiva iar cel din urma sa-l publice in nume propriu? Astia nu au ma publicat nimic pana acum?

 2. Că acel Pleșa e de acord cu ce a făcut Cîmpeanu e una, dar nu anulează plagiatul!

  • I-a dat dreptul moral sa ii foloseasca cartea spre binele stdentilor, e practic ca o mostenire. In aceste conditii nu se mai poate vorbi de plagiat 🙂

   Mare mizerie. L-au pus pe omul ala de 92 de ani sa se asocieze cu porcaria asta, doar, doar o iesi cadavrul politic Campeanu un pic mai viu din toata afacerea asta.

 3. Hotul de ministru , nu se dezminte ! Minte si fura in continuare! DEMISIA!!!!!😱😱😱😱😱

 4. Gata, T@mpeanu a dat semnalul mostenirii operelor literare si a lucrarilor stiintifice! 😀
  Am si eu o scrisoare de la Eminescu, care ma lasa pe mine sa semnez toata opera lui! 🙂
  Iar scrisoarea de la Ion Creanga cred ca e ratacita pe la Posta Romana, dar cand ajunge si „Amintiri din copilarie” tot sub semnatura mea va aparea! 🙂

 5. Țara condusa de hoți, prosti,oportuniști ,trădători .

 6. De la Dottore Ponta la Dr Campeanu se vede cat de putregos estee Invatamantul Romanesc si unii politicieni care l-au absolvit. Se pare ca sunt si straini amatori de titluri educationale ale institutiilor de invatamant de de fabrica. O reforma are totala a invatamantului se impune atat in structura institutionala de la ciclul primar până la învățământul superior cat si in randul cadrelor didactice. Altfel o sa fim calariti si in viitor de tot felul de pseudo-intelectuali.

  • Se oare ca cei mai multi dintre postaci ,in frunte cu doamna Sercan,nu prea inteleg cum e cu un curs de stiinta tehnica!Cum cred ei ca un profesor poate respecta programa didactica la disciplina “ imbunatatiri funciare-sisteme de irigatie” compunand un curs total diferit fata de cele predate anterior la aceiasi disciplina de catre alti profesori?Materialul didactic poate fi preluat din patrimoniul catedrei,iar acceptul unuia din autori este suficient,cum naiba ar fi putut profesorul Campeanu sa vina la curs si sa le spuna studentilor ca preda cursul profesorului Plesa?Iar profesorul Plesa nu a inventat ei irigatia in lume a preluat si el niste informatii tehnice de la inaintasi,dupa cum teorema lui Pitagora a fost predata in cursurile nenumaratilor profesori de matematica!In fiecare an apar manuale de predara limba romana ,geografie,istorie etc.autorii respectivi sunt mentionati pe manual desi ei preiau materialul didacticti conform curiculei,inclusiv texte anterioare,pe astia nu-i descopera vanatoreasa Sercan?Sau nu are interes?

 7. Mai Anton,tocmai de sceea este inca numita ” teorema lui Pitagora”!!! Te-ai impuscat singur in piciorus incercand sa-ti salvezi „colegul” plagiator!

 8. Ministrul e protejat de șeful lui și de șeful suprem. Ghinion.

 9. Mafia PSD PNL la butoane. Generali de carton, academicieni la fel, etc.!!!

 10. Plouă cu plagiatori! O teză de mare valoare în țara fără irigație. D’aia(o altă valoare) am ajuns aici, în locul unde omul cu „irigația” hotărăște viitorul copiilor, din cauza indolenței celor ca mine și a celor care aplaudă prăbușirea acestei țări! CĂ IRIGAȚIA CU PLOAIE, E MINISTRUL CU TREI…

 11. & Dacă persoanele care se ocupă cu cercetări despre plagiate, luându-se în considerație și aspectul documentar al cercetărilor făcute, au obligația de a semnala de îndată descoperirile făcute, așa cum se procedează și pe la arheologie, alte domenii, neîncercând să valorifice în folos propriu, interese de grup sau politice, de negocieri, descoperirile făcute despre plagiate, ?

 12. & Dacă o arăta și bine și o fi și viril domnu’ Pleșa ăsta, că și Mihai Șora fu „recalibrat” și „rebrenduit” , ?

 13. & Se evidențiază și aspectul că și educația apuseană îi oferă Emiliei Șercan avantaje, ?

 14. & Printre „tomnateci” se mai pot găsi probabil și „presupuși” originali, ăștia mai tinerii fiind probabil de cele mai multe ori copii, mai mult sau mai puțin „plagiate”, ?

 15. & Întodeauna un vin vechi e mai bine perceput, ? Probabil că și de aceea Isărescu și-a luat podgorie, așteptând probabil să i se acorde recunoașterea care consideră că i se cuvine, ?