G4Media.ro

Este „evident” că Suedia nu finanțează și nu înarmează organizații teroriste, afirmă…

Sursa foto: Facebook / Magdalena Andersson

Este „evident” că Suedia nu finanțează și nu înarmează organizații teroriste, afirmă premierul Magdalena Andersson, ca răspuns la acuzațiile Turciei

Este „evident” că Suedia nu finanțează și nu înarmează organizații teroriste, a declarat premierul Magdalena Andersson, ca răspuns la afirmațiile turcilor potrivit cărora ar fi un focar de grupări teroriste, relatează BBC.

„Nu trimitem bani organizațiilor teroriste, evident, și nici arme”, a afirmat Andersson, într-o conferință de presă la Stockholm.

Comentariile sale au fost făcute în contextul în care delegațiile finlandeză și suedeză au început astăzi discuțiile cu Ankara, despre care Andersson a spus că vor oferi o oportunitate de a clarifica ceea ce ea a spus că este o „confuzie” care circulă în spațiul public cu privire la sprijinul suedez pentru diferite grupuri.

„În mod firesc, vom trece în revistă și vom discuta lista și vom clarifica o serie de lucruri care au fost neclare în relatările din mass-media și în declarațiile din alte locuri”, a mai adăugat ea.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, s-a opus cererilor de aderare la NATO ale Suediei și Finlandei și a insistat că nu va aproba candidaturile acestora.

Luni, Turcia a publicat o listă cu cinci cereri pentru Suedia, inclusiv apeluri pentru încetarea finanțării și furnizării de arme către grupurile kurde din Siria.

Sursa foto: Facebook / Magdalena Andersson

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Și armele continuă să curgă spre Ucraina… unde sunt mincinoșii Rusiei să spună că NATO a obosit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.