G4Media.ro

Escobar al Turciei a fost reținut de poliție / Nejat Daș s-a…

Escobar al Turciei a fost reținut de poliție / Nejat Daș s-a ascuns inclusiv în România

În urma unei operațiuni internaționale derulate în nouă țări, au fost reținute 67 de persoane, printre care și Nejat Daș, cunoscut drept „Escobar al Turciei” și implicat în afaceri cu droguri din 1992, scrie Hurrieyet, citată de Rador.

Prima dată, numele lui Daș a fost legat de o afacere cu droguri când nava „Kısmetim-1”, încărcată la Karachi cu 3,1 tone de heroină, a fost scufundată pe 15 decembrie 1992 în Mediterana, într-o operațiune a forțelor turcești de securitate. Nejat Daș a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare.

În ianuarie 1993 a fost judecat în arest în cazul altei nave, „Lucky-S”, unde poliția a descoperit peste 11 tone de droguri și 2 tone de morfină. Adus pentru audieri la sediul poliției din Sinop, a evadat la 8 noiembrie 1994.

Condamnat apoi la alți 30 de ani de închisoare, Daș a fost capturat și a evadat din nou, din mâinile jandarmilor. S-a îmbarcat cu un pașaport fals pe o navă care a ajuns în Ucraina. De acolo, trecând pe la Moscova, a ajuns în capitala României, București.

Daș reapare într-un dosar de droguri în 1997 în Spania, unde este capturat la Madrid cu 14 kilograme de heroină. Cererea Turciei de extrădare a fost respinsă iar Daș a fost eliberat în 2003.

În luna decembrie a aceluiași an, Daș a fost prins din nou în Spania cu 70 de kilograme de droguri iar după o perioadă în închisoare, a fost extrădat în Turcia pe 14 februarie 2007. În Turcia a petrecut cinci ani în închisoare, fiind eliberat pe cauțiune pe 5 aprilie 2012.

Daș și-a continuă afacerile, fiind căutat din nou de poliție. În urma unei operațiuni care a durat peste un an și la care au participat forțe ale Poliției, Jandarmeriei, Direcției Antidrog și ale Direcției de Investigare a Infracțiunilor Financiare din Turcia (MASAK), Daș se află din nou în arestul poliției, alături de alte 66 de persoane.

Sursa: Hurriyet/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Tot cauta pesedeaua un trezorier nou in locul lui Draghici….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.