G4Media.ro

Erdogan: Retrocedarea Crimeii către Ucraina este o cerință a dreptului internațional

Sursa foto: Twitter / T.C. Cumhurbaşkanlığı

Erdogan: Retrocedarea Crimeii către Ucraina este o cerință a dreptului internațional

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat marți poziția Turciei potrivit căreia Ankara susține integritatea teritorială a Ucrainei și respinge anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, potrivit agenției de stat Anadolu, citată de CNN.

Erdogan a declarat într-un mesaj video la cel de-al doilea summit al Platformei Crimeea de la Kiev că peninsula Crimeea trebuie să fie returnată Ucrainei.

„Restituirea Crimeei Ucrainei, din care face parte inseparabilă, este în esență o cerință a dreptului internațional”, a afirmat Erdogan

Erdogan a declarat că Ankara va continua să sprijine Platforma Crimeea, care a fost înființată pentru a rezolva problema Crimeii prin mijloace pașnice.

„Turcia nu recunoaște anexarea Crimeii și a declarat deschis încă din prima zi că acest pas este ilegitim și ilegal. Aceasta este o poziție de principiu care are nu numai fundamente juridice, ci și morale”, a subliniat el.

Erdogan a adăugat că protejarea integrității teritoriale, a suveranității și a unității politice a Ucrainei este „critică”, nu doar pentru securitatea și stabilitatea regională, ci și pentru cea globală.

„Asigurarea siguranței și bunăstării compatrioților noștri tătari din Crimeea se numără, de asemenea, printre prioritățile Turciei”, a spus el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. E ușor de dat din gură cu dreptul internațional ( ridicol concept, nu există lucru să fi fost mai tare scuipat) și să-ți dublezi importurile de petrol din Rusia. Hai siktir, ipocriților!

  • Rusia e acum cel mai scuipat lucru din lume. Nu te duce capul pe tine să înțelegi dreptul internațional, fiindcă ești rus.

  • Vladimire… sunt atat de rus pe cât ești tu de deștept să compari un concept, o disciplină cu o țară… vai de viața ta…
   Pentru faptul că vezi doar ruși în jur, medicina are o denumire. Du-te la consult și o să afli. O metodă de tratament e să-ți înfrunți temerile: medicii îți vor pune pelicule Mosfilm și melodii cu Ala S.u.g.a ciov.a😀.
   Deși concurența e mare, ești de departe cea mai jalnică ființă de pe-aici. Poți stârni doar milă, chiar dacă ești rău, complexat și copilăros. Vai de tine, copile, neagră viață ai…

  • Așa e, turcii și-au protejat evonomia, dar de data asta le-au spus rușilor că și ei pot organiza o operațiune specială pentru tătarii din Crimeea.
   Eu cred că, pe lângă scopul economic , Putin și strategii lui au urmărit și declanșare a tot felul de conflicte teritorial etnice în Europa.

  • Oamenii normali nu atacă dreptul internațional. Trebuie să fii scursură îndoctrinată ca să faci asta.

 2. Nu cred că există un clown, profitor, derbedeu și om bun de nimic mai rău ca erdogan în politica internațională. Până și pe johnson îl depășește cu mult.

 3. Asta sau un diplomat turc va declara altceva.Turcia practica curluntrismul,la fel ca Ungaria: un pic ii mai suparam pe rusu,apoi ii bucuram si tot asa.

 4. Ce spune Recep Tayyip Erdogan printre rânduri este că războiului cu Rusia se poate încheia mai repede decât speram.
  Cum se va întâmpla nu știm, dar ceva se coace.

  • asa mi se pare si mie, si nu degeaba rusii in ultima vreme nu prea mai ataca. dar ei nu stiu cum sa ceara pace si in acelasi timp sa nu ceara pace :)))))))))))

 5. dupa ce s-au adunat turistii rusi …si cerealele…s400, contractele dă reconstructie din ucraina…fabrica dă drone…si yahturile oligarhilor rusi pă coastele turcesti…le mai da un scuipat dă alint erdoganu…😂🤣😅😁🤣😂😅