G4Media.ro

Erdogan: „Principalul vinovat” pentru atacul Iranului asupra Israelului este Netanyahu şi „administraţia…

Sursa foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Erdogan: „Principalul vinovat” pentru atacul Iranului asupra Israelului este Netanyahu şi „administraţia sa însetată de sânge”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îl atacă virulent pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, pe care-l consideră ”principalul vinovat” de atacul Iranului în Israel, relatează AFP, citată de News.ro.

”Principalul vinovat de tensiunea care ne-a cuprins inimile în seara de 13 aprilie este (premierul israelian Benjamin) Netanyahu şi administraţia sa însetată de sânge”, denunţă şeful statului turc într-un interviu televizat.

”Ţintirea de către israel a Ambasadei Iranului la Damasc prin încălcarea dreptului internaţional şi a Convenţiei de la Viena a fost picătura care a umplut paharul”, consideră el.

”Cei care au rămas tăcuţi timp de luni de zile cu privire la atitudinea agresivă a Israelului au început imediat să condamne răspunsul iranian. Cu toate acestea, Netanyahu însuşi trebuie să fie condamnat primul”, subliniază el.

De la începutul Războiului în Fâşia Gaza,Recep Tayyip Erdogan este unul dintre cei mai virulenţi critici ai Israelului, pe care l-a catalogat drept un ”stat terorist”.

Turcia a îndemnat duminică lla ”sdârşitul escaladării” în Orientul Mijlociu.

Ankara a avertizat că se teme de un ”război regional” în urma atacului direct fără precedent al Iranului în Israel, care a fost ”dejucat”, potrivit armtei israeliene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Da, da, da, știm placa. Și ca Ucraina a fost atacata de rusi e din vina lu’ Zelenschi.

    • Two separate things, my friend. Ucraina se apara, dar nu ataca ambasade, actiune impotriva conventiilor de razboi. Truth be told, they’re all blood thirsty war mongers.

    • @fabexdd dintre Iran și Israel, doar Iranul a atacat ambasade. Consulatele NU sunt ambasade și nu se supun acelorași reguli. Fă-ți temele înainte să mănânci cacao.