G4Media.ro

Episcopia Hușilor e îngrijorată de creșterea numărului de infectări cu coronavirus și…

Episcopia Hușilor e îngrijorată de creșterea numărului de infectări cu coronavirus și cere atenție sporită la recomandările sanitare. În urmă cu o săptămâna critica autoritățile pentru măsurile luate la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, miercuri, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de creşterea numărului persoanelor din cuprinsul judeţului Vaslui infectate cu noul coronavirus, după ce mai multe localităţi, printre care şi oraşele Bârlad, Huşi şi Murgeni, au trecut de pragul socotit critic de autorităţi transmite Agerpres.

Instituția le cere credincioșilor să acorde atenție recomandărilor sanitare ale autorităților și arată că infecțiile pun o presiune uriașă pe spitale și personalul medical.

„Creşterea numărului celor infectaţi pune o presiune greu de gestionat pe spitalele suport şi pe personalul medical, aceştia din urmă fiind cei care, de la începutul pandemiei, au fost prezenţi în prima linie a ajutorării semenilor lor. Una din datoriile cele mai de preţ ale celor care trăiesc conform preceptelor Evangheliei, în viaţa de zi cu zi, este iubirea faţă de aproapele, manifestată nu declarativ, ci cât se poate de practic şi concret, semnul cel mai evident fiind acum grija pentru sănătatea celuilalt, din aceasta derivând şi sănătatea proprie (…) Orice creştin autentic se bucură de respectarea libertăţii religioase şi urmează cu responsabilitate recomandările sanitare în vreme de pandemie, fără ca acestea să se afle în conflict cu drepturile fundamentale ale omului. Îndemnăm stăruitor ca fiecare să acorde o atenţie sporită recomandărilor sanitare de protecţie împotriva virusului şi a răspândirii lui”, se arată într-un comunicat al Episcopiei, citat de Agerpres.

În 9 octombrie însă, Episcopul Ignatie al Huşilor ironiza decizia autorităţilor de a interzice parţial pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi, afirmând că Sfânta Parascheva „nu poate fi vreodată carantinată”. Virusul stă la pândă “satisfăcut, încrezător şi dornic să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi”, se arată într-un mesaj al ierarhului publicat pe site-ul Episcopiei Huşilor.

El critica atunci măsurile autorităților, care încercau să prevină apariția unui focar, și le compara cu excele comuniștilor: “Identitatea unui om – cea din buletin, care acum se năpusteşte asupra sufletului din tine – poate deveni subiect de suspiciune, asuprire şi gâlceavă, exact ca în vremea totalitarismului ateu-comunist. Că restricţiile trebuie înăsprite, cu vădită consecvenţă, doar de sărbătorile creştine, ca nu cumva virusul, care are o preferinţă obsesivă şi compulsivă pentru mediul religios, să se multiplice vertiginos”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. E o problema totusi, o iei de la un drept-credincios si ajunci, piei-drace, pe mina lui Cercel. Si e stiut, ala nu iarta.

 2. Episcopia Huşilor sau Cum să cugeți după cum bate vântul…

 3. Pelerinajul de Sf Dimitrie e săptămâna viitoare.Doar nu a fost interzis
  Alta explozie de cazuri în București

 4. Astia’s dati dracu

  • Spuneti-mi ca nu e fir de aur cusut pe vesmantul omului acela. Si nici pe coroana de pe cap, nu e pic de aur. Asta vreau sa aud. Masca anti-covid pe care-o poarta, a vazut-o cineva? E cumva facuta dintr-un metal galben si cantareste cam 200 de grame? Dar cine e pana la urma in poza? Vreun negustor de podoabe si nestemate din Damasc de pe la 1500?

  • Veșmintele sunt cusute cu fir de aur din rațiuni practice, ca să strălucească in razele Soarelui și astfel să-i poată deosebi The Big Boss de păcătoșii de rând…

 5. Nișa de croitorie a straielor bisericești este dominată tot de teleorman.

 6. De ce ți-e frică, nu scapi.

 7. FMM, și ți-o spun ca un credincios ortodox practicant! 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.