G4Media.ro

Epidemia de gripă în România ar putea fi declarată pe baza datelor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Epidemia de gripă în România ar putea fi declarată pe baza datelor care vor fi prezentate joi de INSP / Măsurile anunțate de ministrul Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că epidemia de gripă în România ar putea fi declarată pe baza datelor săptămânale care vor fi prezentate joi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), iar măsurile vizează în principal sistemul de sănătate.

Alexandru Rafila a explicat că epidemia de gripă este declarată dacă se înregistrează o creștere de cel puțin 20% a numărului de cazuri timp de trei săptămâni consecutive și dacă 10% din probele prelevate sunt pozitive pentru gripă.

Ministrul a menționat că joi vor fi primite datele de la INSP și atunci se va constata care este situația.

În cazul declarării epidemiei de gripă, a menționat ministrul, sunt măsuri generale adresate populației și măsuri obligatorii care vizează unitățile medicale: trebuie adaptat programul de vizite, iar personalul medical trebuie să utilizeze echipament de protecție, inclusiv mască.

Alexandru Rafila a subliniat că masca de protecție este obligatorie doar în unitățile spitalicești, iar pentru populație este „la nivel de recomandare”, mai ales în zonele aglomerate. „Nu se pune problema unor restricții”, a adăugat ministrul.

Ministrul Sănătății a precizat că sezonul gripal a început cu circa 3-4 săptămâni mai devreme și mai intens, dar se va și încheia cu 3-4 săptămâni mai devreme.

Citește și Explozie a infecțiilor respiratorii acute: Peste 140.000 de cazuri înregistrate săptămâna trecută, record pentru luna decembrie în ultimii zece ani / INSP: Media perioadei în ultimele 5 sezoane prepandemice a fost de 64.000 de cazuri

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ar merge si o carantina mica, de 2-3 saptamani.

  2. Masurile anuntate de Rafila ….. zzzzzzzzzzzz…… Salsaaaaa ….

  3. Vrei să mai faci ROST de niște bani? Alo PUI DE COMUNIST ,chira nu ti-e rușine?