G4Media.ro

Epidemia de coronavirus ar putea aduce la putere noi regimuri autoritare în…

Epidemia de coronavirus ar putea aduce la putere noi regimuri autoritare în Africa

Una din consecinţele epidemiei de  ar putea fi apariţia unor noi regimuri autoritare în Africa, avertizează Fundaţia Konrad Adenauer într-un raport consultat vineri de grupul german de presă RND.

Documentul citat de dpa arată că în mai multe state africane, cum ar fi Uganda, Mali sau Tanzania, există ‘o tendinţă în creştere către acumularea autoritară a puterii’. ‘Aceste evoluţii vor duce probabil la regrese în domeniile democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept’, apreciază fundaţia afiliată Uniunii Creştin Democrate conduse de cancelarul Angela Merkel.

Printre evoluţiile prognozate se numără blocarea parlamentelor, eliminarea unor organizaţii de presă şi amânarea alegerilor. Poliţia şi forţele armate vor primi mult mai multă autoritate, iar în Kenya sau Africa de Sud aceasta a dus deja la recurgerea disproporţionată la forţă.

În Tanzania, preşedintele John Magufuli este criticat tot mai mult pentru modul în care gestionează epidemia. El a implementat mai puţine măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului decât în alte ţări şi a pus la îndoială public rezultatele testelor în laboratoarele naţionale.

În alte state africane, epidemia a dus la violenţe împotriva cetăţenilor. Organizaţia pentru drepturile omului Human Rights Watch afirmă că poliţia din Kenya a ucis cel puţin şase oameni în primele zile de aplicare a restricţiilor de circulaţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daaa, ar putea sa aduca la putere ficusi autisti care (cred ca) suspenda drepturile din Constitutie prin ordonante militare. Stiti voi, genul care pune guvern de la partidul care a pierdut alegerile parlamentare.

    Sau prin „dictator” descrieti oamenii rai care nu vand minele de metale rare americanilor? Al nostru da mai mult la austrieci, nu e deja dictatoriala treaba?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.