G4Media.ro

Energoatom analizează repornirea reactoarelor de la centrala nucleară ocupată de forțele rusești…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Energoatom analizează repornirea reactoarelor de la centrala nucleară ocupată de forțele rusești /  Ultimul reactor aflat în funcțiune a fost oprit în 11 septembrie / „Dacă aveți temperaturi scăzute, veți îngheța totul în interior. Echipamentul de siguranță va fi deteriorat”

Operatorul nuclear de stat ucrainean Energoatom ia în considerare o inițiativă de repornire a două unități de putere de la cea mai mare centrală nucleară Zaporizhia din Europa, ocupată de forțele rusești de la începutul lunii martie, informează Ukrinform.

Ultimul reactor în funcțiune de la centrală a fost oprit la 11 septembrie, a declarat președintele Energoatom, Petro Kotin, pentru Associated Press.

Reactoarele ar putea fi repornite pentru a asigura siguranța centralei nucleare în contextul în care vremea rece este pe cale să se instaleze.

„Dacă aveți temperaturi scăzute, veți îngheța totul în interior. Echipamentul de siguranță va fi deteriorat”, a declarat acesta în biroul său de la sediul central al companiei din Kiev. „Așa că aveți nevoie de încălzire și singura încălzire va veni de la reactorul în funcțiune”, a declarat Kotin într-un interviu.

„În acest moment evaluăm toate riscurile. Iar acest lucru depinde de vreme. Și, de fapt, nu avem prea mult timp pentru a face acest lucru”, a adăugat Kotin.

După cum Ukrinform a relatat anterior, unitățile energetice de la ZNPP au fost oprite și puse în inactivitate la rece din cauza problemelor cu alimentarea cu energie electrică a instalației, deoarece toate liniile electrice care leagă centrala de sistemele electrice ucrainene au fost avariate de bombardamentele rusești.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...