G4Media.ro

Energia electrică a fost restabilită în mare parte în Ucraina după atacurile…

Sursa foto: Pixabay

Energia electrică a fost restabilită în mare parte în Ucraina după atacurile rusești – operatorul rețelei

Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în mare parte în Ucraina după atacurile din această săptămână ale Rusiei asupra instalațiilor energetice ucrainene, a declarat joi șeful operatorului de rețea ucrainean, relatează Reuters.

Volodymyr Kudrytskyi, directorul executiv al Ukrenergo, a declarat la televiziunea națională că unele lucrări de reparații continuă la infrastructura avariată, dar că aprovizionarea a fost restabilită pe scară largă.

„În esență, am restabilit alimentarea cu energie electrică în proporție de 100% în toate regiunile noastre, începând de aseară. Aceasta este cea mai mare bucurie pe care o pot avea lucrătorii din domeniul energiei în acest moment”, a declarat el.

Kudrytskyi a declarat că atacurile de luni din întreaga Ucraină ar putea fi „cel mai mare atac asupra unui sistem energetic… din istoria lumii”.

Rusia a lovit luni instalații energetice din întreaga țară în atacuri la orele de vârf și a lovit, de asemenea, blocuri de apartamente și o intersecție rutieră importantă din capitala Kiev. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise în atacurile de luni, au declarat serviciile de urgență.

De la aceste atacuri, guvernul i-a îndemnat pe ucraineni să economisească energia, iar oficialii ucraineni au raportat mai multe lovituri rusești asupra infrastructurii energetice de atunci.

Kudrystskyi a declarat că sunt posibile și alte atacuri rusești asupra instalațiilor energetice, astfel că civilii ar trebui să continue să își limiteze consumul de energie.

Acuzându-i pe lucrătorii ruși din domeniul energiei că ajută armata rusă să își selecteze țintele, el a spus: „Pot spune, după caracterul pagubelor, că (lucrătorii ruși din domeniul energiei) au ajutat la alegerea țintelor”.

Rusia nu a comentat imediat comentariile sale. Aceasta a negat că a țintit în mod deliberat civili în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...