G4Media.ro

Emmanuel Macron și Marine Le Pen își vor disputa, cel mai probabil,…

Emmanuel Macron și Marine Le Pen își vor disputa, cel mai probabil, victoria într-un al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franța, conform unui sondaj realizat pentru Journal Du Dimanche şi Sud Radio

Preşedintele Franţei, liberal-centristul Emmanuel Macron, şi lidera extremei drepte Marine Le Pen îşi vor disputa cel mai probabil victoria într-un al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc anul viitor, potrivit unui sondaj publicat duminică şi citat de EFE.

Sondajul, realizat pentru Journal Du Dimanche şi Sud Radio, oferă mai multe posibilităţi în funcţie de potenţialii candidaţi de dreapta şi de stânga, în contextul în care deocamdată nu au fost stabilite toate candidaturile.

Totuşi, Macron şi Le Pen vor câştiga primul tur de scrutin în toate cele 10 ipoteze luate în calcul, cu un uşor avantaj pentru unul sau pentru celălalt, ba chiar şi cu un scor de egalitate, şi oscilând între 23% şi 28% din voturi în funcţie de posibilii lor contracandidaţi.

Alţi posibili aspiranţi la preşedinţie, cum sunt politicienii de dreapta Xavier Bertrand şi Valerie Pecresse, omul politic de stânga Jean-Luc Melenchon, socialiştii Anne Hidalgo şi Arnaud Montebourg sau ecologistul Yannick Yadot, vor obţine un scor prost în primul tur, cel mai bine plasat nereuşind să obţină mai mult de 18% din sufragii.

În al doilea tur, Macron ar învinge-o pe Le Pen (54% la 46%), după ce în 2017 a depăşit-o pe lidera de extremă dreaptă cu un scor mai amplu (66% la 34%).

Potrivit EFE, aceste date confirmă ascensiunea extremei drepte în sondaje în ultimii ani, dar fără ca reprezentanţii acesteia să poată totuşi să obţină numărul necesar de voturi pentru a ajunge la Palatul Elysee.

Sondajul, realizat pe un eşantion reprezentativ de 2.003 şi având o marjă de eroare de 2,2%, indică o slăbiciune tot mai mare a stângii franceze.

„(…) politicienii de stânga nu au fost niciodată atât de slabi în timpul celei de-a V-a Republici (…)”, a remarcat Frederic Dabi, director adjunct al institutului Ifop, autorul sondajului – relatează Agerpres.

Sursa Foto: Marine Le Pen/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Sa ne obișnuim cu sintagma :”doamna președinte le pen”.
    Doamna le pen chiar are șanse de a deveni președinte. Sa menționăm doar ca nu a avut niciodată discursul antisemit (și negationist) al tatălui sau. În Franța e foarte important.

  2. francezii nu vor vota niciodata o femeie presedinte !

  3. Foarte frumos va fi Ioana d’Arc contemporană, un președinte adevărat spre deosebire de ultimii doi libidinoși

  4. Eu care am trăit în Franța mai mult de 3 ani, ii doresc din toată inima SUCCES, Doamnei Marine Le Pen.

    • Cam asta ar dori orice om care a trait in Franta cativa ani si a observat probleme reale de natura sociala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.