G4Media.ro

Emmanuel Macron promite reconstruirea Catedralei Notre-Dame în termen de cinci ani

Emmanuel Macron promite reconstruirea Catedralei Notre-Dame în termen de cinci ani

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a promis marţi că Notre-Dame, catedrala emblematică a Parisului, devastată de un incendiu uriaş izbucnit luni seara, va fi reconstruită în termen de cinci ani, transmite AFP, relatează Agerpres.

„Vom reclădi catedrala încă şi mai frumoasă şi vreau ca aceasta să se încheie peste cinci ani”, a declarat preşedintele francez marţi seară, într-o scurtă alocuţiune televizată, la 24 de ore după incendiul care a distrus parţial Notre-Dame.

„Incendiul de la Notre-Dame ne aminteşte că istoria noastră nu se opreşte niciodată şi că vom avea întotdeauna de depăşit încercări”, a spus preşedintele, aducându-le un omagiu pompierilor, „eroii” care au luptat cu flăcările timp de 15 ore.

„Ceea ce am văzut în această noapte, această capacitate de a ne mobiliza, de a uni pentru a învinge. În cursul istoriei noastre, am construit oraşe, biserici, multe au ars … De fiecare dată, le-am reconstruit”, a subliniat el.

Preşedintele Macron a lansat încă de luni seară o subscripţie naţională pentru reconstrucţia monumentului, până marţi după-amiază donaţiile anunţate depăşind 700 milioane de euro.

O reconstrucţie în cinci ani ar permite ca Notre-Dame să fie gata înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris în 2024.

Citește și:

În mai puțin de 24 de ore de la izbucnirea incendiului, donaţiile pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame au ajuns la 750 milioane de euro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Un discurs excelent, datator de speranta dar fara demagogie sau limba de lemn.

    Bravo lor daca reusesc intainte de ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice. Bon courage.

  2. Cum?! Nu are proteste in strada despre „coruptia ucide” ca sa isi da demisia precum Ponta?!

  3. Tu îl compari pe Macron cu Ponta? Mai rămâne să compari și Bucureștiul cu Parisul și ai atins culmile naționalismului imbecilizat. Dacă nu ai simțul ridicolului, încercă-l pe cel al realității. Mai citește odată ce ai scris, dupa aia documentează-te ca să înțelegi ce s-a intamplat la Paris, poate te prinzi de penibilul și absurdul celor slobozite de tine, ca nuca-n perete…

  4. Macron e atat de primitiv! ”Vom reclădi catedrala încă şi mai frumoasă…”