G4Media.ro

Emmanuel Macron își amână vizita în Serbia din cauza protestelor ”vestelor galbene”

Emmanuel Macron își amână vizita în Serbia din cauza protestelor ”vestelor galbene”

Escaladarea violențelor din capitala Franței l-a determinat pe președintele Macron să ceară amânarea cu  câteva săptămâni a vizitei oficiale în Serbia.

”Noi ne-am pregătit pentru vizita președintelui Macron. Din nefericire, din cauza situației și problemelor cu care se confruntă, președintele Macron  mi-a cerut să amânăm cu câteva săptămâni vizita sa în țara noastră”, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Le Figaro.

Macron ar fi trebuit să  plece la Belgrad miercuri după-amiază, la încheierea ședinței guvernului francez, și să revină joi la Paris. Împreună cu Vucic avea în program participarea la o ceremonie de omagiere a apărătorilor Belgradului în timpul Primului Război Mondial, informează Le Point. De asemenea, este sub semnul întrebării participarea președintelui francez la o reuniune a aleșilor locali prevăzută pentru marți după-amiază.

Context. Scumpirea carburanților a provocat o serie de proteste de amploare în Franța, proteste  care au devenit extrem de virulente la finalul săptămânii trecute. Arcul de Triumf vandalizat, grilajul grădinii Tuileries smuls, vehicule incendiate, magazine jefuite… În total, 412 persoane au fost interpelate sâmbătă, indica duminică prefectul poliţiei Michel Delpuech, evocând ”violenţe de o gravitate fără precedent”.

Pompierii au intervenit la 249 de incendii vizând ”112 vehicule, 130 de piese de mobilier urban şi şase clădiri”. Forţele de ordine au fost atacate cu ciocane, bile de oţel şi şuruburi mari, a precizat Delpuech.

Investigaţiile vor continua pentru a permite identificarea unor eventuali autori ai actelor de violenţă comise la Arcul de Triumf şi ai furtului unei puşti de asalt dintr-un vehicul al forţelor de ordine.

Foto: Emmanuel Macron/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Asta il asteapta in curând si pe sorosistul Iohannis dacă mai insistă mult …..

  2. Macron se teme de o lovitura de stat militara.

  3. Asta tara! In urma protestelelor violente, statul a cedat si guvernul a retras proiectul de scumpire a carburantilor.
    Ce invataminte tragem noi de aici?!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.