G4Media.ro

Emil Boc: puțin probabil să mai aibă loc UNTOLD. Dar festivalurile nu…

Sursa foto: Untold

Emil Boc: puțin probabil să mai aibă loc UNTOLD. Dar festivalurile nu trebuie tratate ca pe „cenușăreasa”. Fiind surse pentru PIB-ul României, trebuie sprijinite cu fonduri europene

Clujul găzduiește cele mai cunoscute festivaluri ale României, de notorietate internațională, printre care UNTOLD, Electric Castle sau TIFF, evenimente majore care stau sub semnul anulării, din pricina epidemiei de Covid-19. Emil Boc a spus că este puțin probabil ca aceste evenimente să mai aibă loc anul acesta.

Directorul Festivalului Internațional de Film „Transilvania” (TIFF), Tudor Giurgiu, a precizat că insistă totuși ca evenimentul să se desfășoare, undeva spre finele lunii iulie, început de august, în funcție de cum va evolua epidemia de Coronavirus. Festivalul era programat pentru 29 mai, dar a fost suspendat.

„Ne dorim să-l  organizăm, cred că e important, chiar dacă va fi o ediție de amploare mai mică”, a spus Tudor Giurgiu în cadrul unei emisiuni la Digi24.

De cealaltă parte, primarul Clujului, Emil Boc, s-a arătat reținut în avansa un calendar pentru marile evenimente ale Clujului. Boc a spus că privește spre celelalte țări europene care toate au luat decizia de a amâna evenimentele majore cu public pentru anul viitor.

„În ce ne privește depinde totul de cum va arăta, după 15 mai, situația epidemiologică. Suntem conștienți că este un risc major pentru răspândirea virusului, de aceea e posibil ca aceste evenimente să nu se mai desfășoare. UNTOLD și Electric Castle nu au fost încă anulate, dar așa cum am spus, totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în 15 mai”, a comentat Boc pentru Digi24.

Edilul Clujului a mai spus că unele țări precum Danemarca, Italia, Belgia sau Suedia au luat măsuri serioase pentru a sprijini financiar industria culturală și de divertisment, având în vedere că acest sector se confruntă, în acest moment, cu pierderi de milioane de euro.

„În cazul unor festivaluri din alte țări s-a luat decizia amânarea lor pentru anul viitor, autoritățile dispunând ca biletele să poată fi reutilizate. În felul acesta, organizatorii nu trebuie să returneze/ramburseze biletele, pentru că ei sunt oricum afectați de pierderi semnificative și trebuie găsite niște măsuri pentru a fi sprijiniți”, a comentat Boc.

În opinia edilului clujean, festivalurile nu trebuie tratate ca „o cenușăreasă”, pentru că produc venituri importante, „fiind sursă semnificativă pentru PIB-ul României”.

„E putin probabil să mai aibă loc un festival ca Untold, dar subliniez că autoritățile trebuie să vină cu măsuri ca formă de sprijn pentru această industrie care oferă locuri de muncă. Industria aceasta e o sursă importantă pentru PIB. Din fonduri europene se poate asigura sprijn pentru susținerea acestui sector important”, a conchis Boc.

Sursa Foto: Untold

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. mai vrea cineva sa stea umar la umar cu sute de tineri neatenti?

 2. Gata cu destrabalarea.Inscrie-te pentru incoporare!

 3. Sprijinim traficanții de droguri? Cu fonduri europene? Boc e mai prost decât Funar.

  • Ilie pla ‘n cur sa ti fie!
   Banuiesc ca esti d’ala care se duce si la slujba in biseric!roman adevarat!

  • Sper sa deschida un cont pt donatii. Abia astept sa ajut toti pastilatii..cred ca aduceau cateva miliarde de euro la bugetul tarii.

 4. Cea mai buna veste pe ziua de azi!
  Anul asta nu o sa trebuiasca sa ma refugiez undeva in afara Clujului ca sa pot dormi patru nopti din prima saptamana a lui august.

 5. Aceste beneficii ale Untoldului iau in calcul dsi falimentul (adica neplata datoriilor, incluzand aici taxele catrea stat) care au devenit anuale pentru entitatea care opereaza Cluj Arena?

  Sau banii aia pierduti de stat se trec la beneficiile poporului, fiindca de ei au beneficiat prietenii din privat ai guvernantilor?

 6. Bravo Don’Primar.
  Bâlci sa avem, ca de restu’….
  Pentru tot segmentul Horeca, care e închis de atâta vreme, nu ai ridicat un deget. Oare te-ai gândit dacă își va reveni, dacă toți angajații care sunt acum în șomaj tehnic vor mai avea un loc de munca?
  Bine ca vrei sa ajuți Untold, sa își facă combinațiile și banii.
  Câți angajați din Cluj lucrează în Horeca și câți lucrează la Untold SRL?