G4Media.ro

Elveția refuză să confiște activele rusești, argumentând că măsura ar submina constituția…

Sursa foto: Unsplash / Philipp Potocnik

Elveția refuză să confiște activele rusești, argumentând că măsura ar submina constituția țării

Guvernul elvețian a refuzat să confiște activele rusești, o măsură care, potrivit acestuia, ar submina constituția sa, relatează BBC.

Reiterând concluziile unui grup de lucru creat de Oficiul Federal de Justiție, acesta a declarat că confiscarea activelor ar submina, de asemenea, ordinea juridică existentă.

Într-un comunicat, Consiliul Federal Elvețian a afirmat că sprijinul său pentru Ucraina va continua „independent de discuțiile privind activele înghețate”.

Elveția are o politică veche de secole de neutralitate militară. Aceasta înseamnă că nu ar trimite, de exemplu, arme direct sau indirect către combatanți într-un război.

Dar, la începutul acestei luni, au apărut zvonuri conform cărora Elveția ar fi aproape de a renunța la tradiția sa de stat neutru, după ce o schimbare pro-Ucraina în starea de spirit publică și politică a exercitat presiuni asupra guvernului pentru a pune capăt interdicției de a exporta arme elvețiene în zonele de război.

Acest lucru a urmat solicitărilor vecinilor europeni ai Elveției de a permite astfel de transferuri către Kiev.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Odata si odata tot o sa se aleaga praful si de tarisoara asta plina de slugoi rasisti

  3. Ardoare cu care americanii si vasalii lor invoca incalcarea legilor doar pentru a le satisface bunul plac si doar in cazul altora (in speta asta, a rusilor) denota culmile ipocriziei la care s-a ajuns.

    Cu alte cuvinte: SA LI SE FURE BANII RUSILOR!

  4. Din păcate interesele financiare primează. Bogătanii ruși au fost, mai sunt și vor mai fi, nu vor păți nimic pentru că ONU nu reprezintă lege, multe țări pun baza pe capitalul rusesc ( că de altfel și pe cel chinezesc). In concluzie, rușii bogați nu vor păți nimic, tot ceea ce le a fost luat, daca le a fost luat, vor lua înapoi. Restul e minciuna. Nu știu cum ne vom descurca noi.
    Aceleași probleme și în sport. In loc sa fie excluși din absolut toate competițiile, unele sporturi încă ii așteaptă „cu brațele deschise”. Din păcate.

    • Si ce baza constitutionala sau legala ar putea avea pentru a confisa banii si bunurile rusilor? atata timp cand nu exista nicio dovada sau hotarare judecatoreasca ca sunt dobandite ilegal. La fel si in sport, ce baza ar avea sa ii interzica pe sportivii rusi? Doar pentru ca sunt rusi si nu incep o revolutie in Rusia? Ura pentru rusi va face sa nu mai ganditi.