G4Media.ro

Elon Musk și-a anunțat impozitul pe 2021: 11 miliarde de dolari: ”Mai…

sursa foto: Facebook

Elon Musk și-a anunțat impozitul pe 2021: 11 miliarde de dolari: ”Mai multe impozite decât a plătit vreodată orice american”

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a scris pe Twitter că anul acesta va plăti impozite de peste 11 miliarde de dolari, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Săptămâna trecută, Elizabeth Warren, senator american din partea Partidului Democrat, a scris pe Twitter că Musk ar trebui să plătească taxe şi să înceteze „să se considere mai presus de toţi ceilalţi”, după ce revista Time l-a desemnat pe Elon Musk ”Persoana anului 2021”. Şi publicaţia britanică Financial Times l-a numit pe şeful Tesla “Persoana anului 2021”, în semn de apreciere pentru munca depusă la transformarea industriei vehiculelor electrice.

Musk a răspuns mesajului spunând că „anul acesta va plăti mai multe impozite decât a plătit vreodată orice american”.

Musk este cel mai bogat om de pe planetă, iar capitalizarea de piaţă a Tesla depăşeşte 1.000 de miliarde de dolari, fiind mai valoroasă decât renumiţii producători Ford Motor şi General Motors împreună.

În ultimele săptămâni, Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 14 miliarde de dolari, după ce i-a întrebat pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să îşi diminueze cu 10% participaţia la producătorul american de automobile electrice.

La începutul lunii noiembrie, Musk anunţa că va vinde 10% din participaţia sa dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee. Fondatorul şi directorul general de la Tesla deţinea la acea dată o combinaţie de 244 milioane de acţiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opţiuni cu acţiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Musk este şi fondatorul şi directorul general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, cu o avere estimată de Bloomberg la aproximativ 338 de miliarde de dolari.

sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Poate să ceară cetățenie rusă. Au mai făcut-o sportivi, actori și s-a aprobat tuturor. Sigur sunt impozite mai mici.

 2. Frumos: elon pune semnul egal intre corporatie si persoana fizica si lumea nu se sesizeaza. Acum il inteleg de ce facw asta – pt ca lumea ii permite.

  • Persoana fizică Elon Musk a plătit 11 miliarde de dolari impozit către IRS (anaful american), și nu corporația. Le-a plătit în noiembrie și decembrie 2021, când a vândut acțiuni tesla în valoare de peste 19 miliarde de dolari, și a datorat fiscului 60% impozit pe suma încasată. 11 miliarde le-a dat irs, 8 miliarde i-au intrat în conturi, și a devenit astfel miliardar cu acte în regulă, că prețul acțiunilor poate să scadă sau chiar să devină zero.

  • cam greu sa devina zero actiunile la tesla.

 3. O să fie folosiți bine banii ăștia: schimbări de sex, cauțiuni pentru BLM când dau foc la orașe, avocați care-i apără pe cei ce-au furat sub 950USD în Cali. Musk e un lacheu al deep state, dar tot e cu 10 km peste lăturile democrate. Mută șandramaua la Abbott în Texas, e bine pentru California.

  • Se scrie Lache.
   Dai cu paine propaganda sa nu sughiti.

  • nu vad cum statul american o sa foloseasca banii pt avocati privati. cred ca faci confuzii.
   mai lacheu ca tine, cam greu de gasit.

  • Olivio, ce iti mai place sa mesteci rahatu altuia…

  • Olivia tată, Ai mari probleme cu limba româna. Si cred ca ai de lucrat si la intelect…. 🤦‍♂️ Părerea mea 🌹

 4. Olivia tată…. Ai mari probleme cu limba româna 🤦‍♂️si am impresia ca nici cu intelectul nu stai mai bine 🤷‍♂️🤷‍♂️😱

 5. Mare lucru este internetul pentru multi dintre voi! Abia v ati dat jos din copac.

 6. Din cate am vazut pe contul lui de twitter a facut un fel de pariu cu un ONG care s-a angajat ca va eradica saracia si foametea din Africa daca Musk pune la bataie un procent anume din averea lui. Musk le-a cerut sa fie transpatenti si da dea socoteala cum vor fi folositi banii. Pt asta a facut si poll pe twitter. Drept urmare si-a vandut actiunile si automat va plati impozit pe persoana fizica

 7. PEEEESEEEEDEEEEEE RUSIAAAAA

 8. Musk, Musk, Musk acesta ocupa prea mult loc în spațiul
  terest și virtual. Se ocupa, practic cu totul și mai nou este
  și clarvăzător cum a fost Nostradamus. Se pare că banii
  ce ia scos acum, isteț face să aibă puteri supranaturale.
  Ei da, pentru aceste calități îi sunt invidios!
  Zicese că Nostradamus î-și desena într-un cerc o pentagramă și se așeza la mijloc lucru pe care Musk nu
  mai trebuie să-l facă pentru a a avea viziuni! Ce norocos.
  Dar vreau sa zic, totuși că și eu am carnet pentru conducerea de stivuitoare! Ce noroc pentru mine în era stivuitoarelor!!!

  • Do.ria esti analfabet ! Înainte să comentezi pe aici, revizuiește-ti cunoștințele de limba română !!