G4Media.ro

Elon Musk se gândește „serios” la dezvoltarea unei noi platforme social media

Sursa foto: Facebook / Elon Musk

Elon Musk se gândește „serios” la dezvoltarea unei noi platforme social media

Elon Musk, CEO Tesla, se gândește „serios” la construirea unei noi platforme de socializare, a declarat miliardarul într-un mesaj pe Twitter sâmbătă, citat de Reuters.

Musk a răspuns la întrebarea unui utilizator de pe Twitter dacă ar lua în considerare construirea unei platforme de social media constând „într-un algoritm open source, care să prioritizeze libertatea de exprimare și în care propaganda să fie minimă”.

Musk, care urtilizează intens Twitter, a criticat în ultima vreme platforma și politicile acesteia. El a spus că societatea subminează democrația prin nerespectarea principiilor de libertate de exprimare. Tweetul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreba pe utilizatori dacă sunt de părere că Twitter aderă la principiul libertății de exprimare, la care peste 70% au votat „nu”.

„Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votați cu atenție”, a spus el vineri.

Dacă Musk decide să meargă mai departe cu crearea unei noi platforme, el s-ar alătura unui portofoliu tot mai mare de companii tehnologice care se poziționează drept campioni ai libertății de exprimare și care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt reprimate pe platformele clasice precum Twitter, Facebook, YouTube.

Niciuna dintre companii, inclusiv Truth Social a lui Donald Trump, concurenții Gettr și Parler de pe Twitter și site-ul video Rumble, nu s-a apropiat până în prezent de amploarea și popularitatea platformelor principale.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Elon Musk gandeste?

    • Bai asta somebody zis nobody, gandeste si munceste mai bine ca tine, de bani ce sa mai vorbim, ca tu n-ai bani sa treci strada ma thembelulle

    • Gandeste suficient cat sa fie cel mai bogat om de pe planeta. In schimb tu esti un nimeni.

  2. In numele libertatii de opinie sa dam startul la retelele de fake news !

  3. „care să prioritizeze libertatea de exprimare și în care propaganda să fie minimă”

    Observ doua idei care se bat cap in cap.