G4Media.ro

Elon Musk acuză fundația lui Soros că vrea să distrugă civilizația occidentală

Photo by Fabrice COFFRINI / AFP

Elon Musk acuză fundația lui Soros că vrea să distrugă civilizația occidentală

Elon Musk a acuzat fundația lui George Soros că vrea să distrugă civilizația occidentală, în timp ce magnatul din domeniul tehnologiei se pregătește să se întâlnească cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în California, transmite The Guardian.

Musk a făcut acest comentariu ca răspuns la o postare a unui utilizator care a distribuit imagini cu miranți care sosesc pe insula italiană Lampedusa din nordul Africii și care făcea referire la o „invazie condusă de George Soros” în Europa.

„Organizația Soros pare să nu dorească nimic mai puțin decât distrugerea civilizației occidentale”, a postat proprietarul rețelei X.

Soros, un om de afaceri și filantrop maghiar-american, a fost subiectul mai multor teorii ale conspirației antisemite.

Fundația sa Open Society Foundations, care sprijină grupurile societății civile, inclusiv unele care lucrează pe probleme care afectează siguranța și bunăstarea migranților, refugiaților și solicitanților de azil, este o țintă obișnuită a extremei drepte.

Musk a fost acuzat de grupuri pentru drepturile civile că amplifică antisemitismul pe platforma sa – lucru pe care îl neagă. El urmează să se întâlnească luni cu Netanyahu pentru discuții despre care ambii bărbați au declarat că se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale, și nu pe Liga Anti-Defăimare (ADL), cu care Musk este în conflict din cauza antisemitismului pe X.

Cu toate acestea, Washington Post a relatat săptămâna trecută că întâlnirea a fost cel mai recent pas dintr-o campanie a prietenilor și aliaților evrei ai lui Musk pentru a stăvili criticile tot mai mari legate de creșterea discursului antisemit pe X.

Musk a amenințat că va da în judecată ADL, un grup pentru drepturile civile cu sediul în SUA care militează împotriva antisemitismului și a intoleranței, și a acuzat-o că încearcă să „ucidă” platforma „acuzând-o în mod fals pe ea și pe mine că suntem antisemiți”.

Grupurile pentru drepturile civile, inclusiv Center for Countering Digital Hate și ADL, au publicat constatări potrivit cărora volumul discursurilor de ură pe X a crescut sub conducerea lui Musk.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Unde era putinistul:)) sa vedeti la romania tv ce se intampla acum

  2. Nu il am la inima pe Musk, dar are dreptate!