G4Media.ro

Eliminarea mediei claselor V-VIII pentru admiterea la liceu, luată în calcul de…

Eliminarea mediei claselor V-VIII pentru admiterea la liceu, luată în calcul de ministrul Educației

Cele 20 de procente ale mediei din clasele V-VIII, din calculul mediei de Admitere la liceu, ar putea fi eliminate sau modificate, potrivit unui răspuns dat de ministrul Educației Monica Anisie într-un interviu pentru PROTV. Declarația vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a spus săptămâna trecută că „orice schimbare în organizarea examenelor trebuie făcută la începutul ciclului”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Trebuie eliminata media generala de evaluare a claselor V-VIII.

  • haha,ce amuzant,m am spart de ras
   Pe bune?Gandeste te la cacaturile tale ca nu treci tu prin acest examen.

 2. Pentru ca în aceste medii gimnaziale sau primare, se răsfrânge, de obicei, relația părinte – profesor sau profesor – elev, și nu performanta elevului. Cât de bine a lingusit părintele profesorul sau învățătorul, se vede, din nefericire, în nota elevului.

  • Nimic mai romanesc decat cumpararea unui profesor, PSDistii de unde au diplome? Vrei sa-mi spui ca le-au obtinut pe merit? Hah!

  • Nu e adevărat. Asta zic părinții cu copii prosti(care nu sunt destul de inteligenți ca să ia note mari). Media generala trebuie păstrată.
   Gândiți-vă la copiii cu note mari, care fac o mica greșeală la examen. Eu ar trebui să între la un liceu bun, media generala salvând-ui ca câteva sutimi.

  • Trebuie ștersă media anilor deoarece nu i corect pentru unii elevi care vin de la sat cu medii de 10 și unul care este la un colegiu și chinuit la note la cea mai mica greșeală. Și asa e mai corect, ai luat 9 la mate și 9 la rom, media 9 în examen și punct.

  • Daaaa,așa e . Vorbim despre copii cu 10 pe linie la toate materiile fiindcă mamele lor sprijină pereții scolii de dimineața până seara, acele mame care mereu sar ele să strângă bani ,etc, așa cum e cazul la fi mea laine in clasa.Da, sa scoată media din liceu.

 3. Bravo! Bravo! Bravo!
  o masura asteptata de toata lumea, Tot procesul de invatamant 5-8 este viciat de acest lucru, inclusive relatia profesori-elevi-parinti. Evaluarea se face doar de la 9 in sus si nu reflecta siuatia reala din clase. In plus exista riscul ca o situatie neprevazuta la una din materii, in cei 4 ani sa duca la ratarea medeiei finale.

 4. Bună măsură! Că si asa au zăpăcit copiii de tot. Si clasa 0 ar trebui eliminată. Mult prea devreme sunt pusi să învețe copilașii si obosesc, nu mai au copilărie deloc. Plus alimentația proastă după posibilități. Sper ca doamna ministru să ia măsuri si in favoarea copiilor noștri. Iar măsura cu înscrierea automată la scoli de meserii a celor cu note mici chiar este o măsură abuzivă. Nu era dreptul psd să impună asa ceva. Am incredere in actualul guvern!

 5. Noi suntem in clasa 8 ar fi bine eliminat aceeasa pentru in in toti anii acestea i-am terorizat cu mediile in toti anii ! Plus profesori nu sunt corecți cu toti copii.,si se mai plîng că nu au timp de predat sa venim la pregătiri,.La pregătiri sunt 6 copii bani peste bani si tot asa ……Ss fie calculată nota la examen asa erea pe timpul meu si erea bine ,ne pregăteam doar pentru examen !

 6. Ar fi minunat sa se elimine aceasta medie din calculul mediei de intrare la liceu. Clasele 5-8 sunt extrem de solicitante pentru copii. Ii innebunim sa ia note maxime la toate materiile de parca toti sunt „multilateraldezvoltati”. Se streseaza pentru nota la desen, ca nu are talent, desi isi da silinta, sau la muzica. Chiar nu vrea nimeni sa inteleaga ca fiecare copil are inclinatiile lui? Si ca aceste medii de 10 cu care se intra la liceu nu reflecta realitatea? In ultimii 20 de ani s-a umplut tara de genii?

 7. Trebuie eliminata de urgenta formula asta complicata si de nerezolvat, noi la partid decidem de la caz la caz, prin vot, sau pur si simplu ne tavalim pe jos!

  • in primul rand trebuie amanata cu cel putin 4 ani modalitatea de sustinere a exam de capacitate, copiilor nu li s a predat in aceasta modalitate. in anumite tari se preda materia stiinte care include mate, fizica si chimie cred. la noi sunt trei materii, nu una, trei manuale, 3 profesori. Si intr adevar importanta mediilor la capacitate trebuie eliminata in totalitate, reducerea importantei acesteia nu.ar schimba cu nimic situatia actuala, cu obsesia pentru note.

 8. O medie respectand principiul lui Pareto este cea mai aproape de realitatea.

  • Notele acestea arată nu cat de bun e copilul la școală ci cat de înțelegător e profesorul la o anumită materie….oricum e o notare subiectivă la un examen ce ar trebui sa fie foarte obiectiv pentru că hotărăște viitorul copiilor nostrii

 9. Fiți serioși…
  Media are un procent insignifiant in media finală.
  Se încearcă distragerea atenției de la promisiunea ,,că vom scoate obligativitatea mediei 5″ pt. admitere la liceu .
  Nu își pot îndeplini promisiunea, deoarece nu se pot face schimbări în timpul anului scolar și acum vin cu fumigene de campanie electorală.
  Păcat, doamna Anisie, pare bine intenționată, dar e doar o marionetă politică.

 10. 1. Contribuția mediei generale V-VIII este semnificativă acolo unde diferențierea se face la sutimi.
  2. Aberația de a avea copii pregătiți la nivel maxim la toate disciplinele are următoarele consecințe:
  a. Dificultatea de a avea excelență pe disciplinele unde copii au aptitudini.
  b. Presiunea părinților pe profesori/conducerea școlilor/ inspectorate până la nivel de fraudă.
  c. Aprecierea subiectivă a profesorilor a evaluării pe parcursul fi gimnaziului și irelevanța notelor
  d. Diferențierea copiilor pe criterii de trafic de influență.
  e. Vicierea actului didactic sub toate aspectele pierderea autorității și a profesionalismului profesorilor.
  Lista poate continua.
  3. Aspecte legate de exigenta diferențiată a instituțiilor de învățământ și pregătirea profesională a cadrelor didactice pot altera semnificativ rezultate evaluărilor.

 11. Ar fi foarte bine! Vin elevi din provincie si ocupa locurile la licee din Bucuresti,doar pentru ca , acolo, fiind o comunitate mai mica profesorii ii ajuta si le dau note mari sa nu le strice media. Astfel vin si ocupa locurile celor din Bucuresti. Nu este corect. De ani buni se intampla acest lucru . Sa se ia in considerare doar media de la examen.

 12. Ce prostie!!!

  • exact asta spun si eu!dupa 4 ani de muncă pentru o medie wow..ma rog, pe noi nu ne întreabă nimeni nimic

 13. Buna seara,mai oameni buni eu an 1969 am dat admiere la liceu scris si oral la romana si matematica,acuma cu mediile din scoala poti sa vezi elevi la clasa de economic ca intra si cu 4,50 ,atunci ce asteptari putem avea de la ei?Parerea mea este ca tot examenul de admitere este cel care arata cat de bine esti pregatit nu mediile unflate din V-VIII.

 14. Ar fi, alături de înființarea clasei pregătitoare, una dintre cele mai bune decizii care s-au luat in Ministerul Educației.
  S-au enumerat, în comentariile anterioare, suficiente motive. Ar mai fi si altele. Mai pe scurt și cuprinzător, această decizie înseamnă LOGICĂ ȘI BUN SIMȚ.

 15. Un lucru bine facut” se va inceta cu goana dupa note

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.