G4Media.ro

Elevii vor avea o nouă materie la școală din 2023: educația pentru…

Sursa foto: Pexels / Pixabay

Elevii vor avea o nouă materie la școală din 2023: educația pentru mediu

O lege care prevede apariția unei noi materii școlare legate de protecția mediului a intrat în vigoare luni, după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis și apariția în Monitorul Oficial.

Actul legislativ introduce un nou articol în Legea educației:

 • ”Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023—2024.”

Proiectul legislativ a fost inițiat în martie 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care se numără și Monica Anisie, fost ministru al Educației. Inițiatorii susțin că învățământul primar (clasele 1-4) ”este locul potrivit pentru a introduce educația de mediu… Generațiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii”.

”Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal), adoptat de Comisia Europeană”, mai arată inițiatorul legii, deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu. (Sursa foto: Pexels / Pixabay)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Asta trebuia introdus de mult , in locul celei de religie.

 2. Cum se spune cand se anunta premiul Nobel pentru literatura: ”In sfarsit!”. Sper sa functioneze modelul din invatamant dar si practica in care copiii sa vina acasa si sa spuna, ”mami, nu arunca plasticele la gunoiul obisnuit!”. Iar clientii Mega Image sa ceara instalarea automatelor pentru PETuri si doze de aluminiu. Altfel boicot.

 3. ideea e foarte buna pe ansamblu

  poate asa viitorii votanti vor sesiza mimarea patronajului prezidentia cu impadurirea , si aici o poza cu MARELE FICUS GRIVCO si cu ALEXE TABLA e edificatoare

  poate asa viitorii votanti vor sesiza alt inalt patronaj prezidential al MARELUI FICUS GRIVCO cu comisia privind incalzirea globala si schimbarile climatice, in timp ce nu e prevazuta nici o taxa pentru rable , transformand tarisoara EDUCATA si NORMALA intr-un cos de gunoi

 4. Ce-i cu poza asta? Vreti sa ne faceti pofta?

 5. propaganda ecologista sau… educatie pt mediu
  e foarte tare ca astia au reusit sa modifice legi in toata tarile UE pt propaganda lor

  acolo copiii vor invata ca nu e bine sa manance friptura de vaca ci mai bine mananca viermi

  si ca daca isi pun centrala de apartament sunt niste nenorociti

  • Sau daca te cheama ‘radu’ cica esti prost, asa zic aia prin vest

  • In loc de friptură de vaca ar puteamanca friptura de porc, de pui, peste, ar putea manca legume, absolut orice altceva, si friptura de vaca evident dar poate mai rărut. Oricum, nu ii obliga nimeni pe oameni sa mănânce asa ca nu stiu de ce va inflamati si la asta. Ati descoperit brusc ca in ziua de azi nu mai e ok chiar sa facem orice ne trece prim cap, fara sa suportam macar comentariile unor oameni care se gândesc si la viitor.

 6. Chelul si tichia de margaritar…
  Mai bine ar incepe cu Educatia pentru IGIENA(Romania e numarul 1 la incidenta Hepatitei A, „boala mainilor murdare”), pentru Alimentatie sanatoasa(Obezitatea e deja fenomen ingrijorator in Romania!), cu Eliminarea WCurilor in fundul curtii scolii si mai ales ar FACE ceva pentru a da o SANSA pentru Sutele de MII de copiii care nu merg la scoala:
  30 Septembrie 2021, Salvati copiii: „În 2020, 275.000 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani NU erau înscriși în nicio formă de învățământ (primar, gimnazial, liceal sau profesional”…
  Evident, „materia” nou introdusa e un alt fel de „aflarea-n treaba” la romani…in rest, le-au „rezolvat” pe toate, au ramas astea simandicoase, grija numarul 1 a romanilor!!!