G4Media.ro

Elevii şi studenţii din instituţiile de învăţământ ale MApN vor fi testaţi…

Sursa foto: MApN / Facebook

Elevii şi studenţii din instituţiile de învăţământ ale MApN vor fi testaţi pentru depistarea noului coronavirus, la reluarea cursurilor în format fizic

Instituțiile de învățământ preuniversitar al Ministerului Apărării Naționale (preșcolar, liceal și postliceal) au început de luni activitățile și procesul educațional în formatul față în față, iar în învățământul superior militar urmând să se decidă modalitatea de reluare a cursurilor după încheierea sesiunii de examene.

„La întoarcerea în instituțiile de învățământ, elevii și studenții vor fi testați pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, conform procedurilor în vigoare”, precizează un comunicat de presă al MApN.

Potrivit Ministerului, Direcția medicală monitorizează evoluția situației epidemiologice și coordonează activitățile de testare de tip RT PCR a elevilor și studenților.

În învățământul preuniversitar, revenirea la cursuri a elevilor și cursanților este planificată în mod eșalonat.

În ceea ce privește instituțiile de învățământ superior militar, deciziile privind forma de reluare a cursurilor vor fi luate cu respectarea principiului autonomiei universitare, comandanții acestora, împreună cu senatele universitare, urmând să hotărască și să comunice studenților militari, în timp util, modul de reluare a cursurilor după finalizarea sesiunii de examene și încheierea vacanței intersemestriale, mai precizează MApN.

Citește și:

Zeci de cazuri de studenți cu Covid care nu aveau simptome, descoperite la Academia Forțelor Terestre, datorită testării în masă

Sursa foto: MApN / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Pe acestia de ce ii testeaza si pe restul copiilor nu? Sunt mai cu mot?

    Asta este discriminare clara, ma mir ca nu se sesizeaza CNCD.

    • Parca venea Putin sa ne fure sapca. Crezi ca ne va apara familia ta de declasati?