G4Media.ro

Zeci de cazuri de studenți cu Covid care nu aveau simptome, descoperite…

Zeci de cazuri de studenți cu Covid care nu aveau simptome, descoperite la Academia Forțelor Terestre, datorită testării în masă

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu mai are 110 studenți până a ajunge la testarea tuturor celor 979 de studenți, câți învață acum în instituția de învățământ. În urma testării succesive, până acum s-au descoperit pozitivi 42 de studenți. Dintre aceștia, 24 s-au vindecat, iar restul de 18 se află și acum în izolare, în cadrul Academiei, scrie Turnul Sfatului.

”Ne-am confruntat cu primul caz în 2 septembrie, atunci când a venit anul I la cursuri. Tatăl unei fete de la Turnu Roșu a fost pozitiv, am izolat fata, le-am izolat pe cele două colege ale ei, și am constatat că e pozitivă. În acel moment, contacții ei au intrat oficial în carantină, i-am testat și au fost pozitivi. Pe urmă a mai apărut un caz, tot o domnișoară, venită din Piatra Neamț. Nu avea nici gust și nici miros și nu ne-a spus. Și ea a produs vreo trei infecții pe lanțul ăsta. Atunci am luat decizia de a testa toți elevii din anul I. La testarea în masă organizată atunci am mai depistat încă 10 cazuri, toți erau asimptomatici. Pe 10 septembrie au intrat toți în carantină, iar pe 24 septembrie au ieșit din carantină. Apoi a urmat votul alegerilor locale și au primit permisii pentru a vota. Întoarcerea lor de la permisia acordată pentru a vota a coincis cu prezentarea la Academie a anului doi. Având experiența anului I, am organizat o nouă campanie de testare. Toți cei negativi merg la instrucție, iar ceilalți rămân în izolare, după proceduri foarte clare și stricte. La anul 2 am descoperit nouă cazuri noi, iar de la studenții care au mers la vot, mai avem încă șase cazuri. Aceștia sunt din anul 1 care erau deja testați”, a declarat generalul Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre.

”Nu putem face armată online”

Rectorul Academiei spune că procesul educațional și de instruire din cadrul Academiei Forțelor Terestre trebuie să se desfășoare cu prezenţa fizică în campusul universitar a tuturor studenţilor.

”Noi nu putem face armată online, ne preocupă această situație, considerăm că am luat măsurile cele mai bune, însă trebuie să ne continuăm activitatea. Am inițiat acest proces de testare, vedem că apar cazuri, însă i-am informat pe studenți că nu e o rușine să te infectezi, e o crimă să nu spui”, explică Ghiță Bârsan.

Următoarea testare a studenților Academiei este în 26 octombrie, când se întorc ultimii 110 studenți.

Citește integral în Turnul Sfatului

Sursa foto: Facebook Academia Fortelor Terestre

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Conform „definitiei de caz” facuta de ministerul sanatatii, acestia nu trebuie testati.

    Tin sa va anunt nu doar ca definitia de caz este idiot gandita, dar efectele acesteia se masoara in decese, contagiunea netinand cont de „somitatile” noastre medicale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.