G4Media.ro

Elevii revin la școală pe 5 mai, cu excepția celor din clasele…

Elevii revin la școală pe 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale care încep cursurile pe 10 mai / Sorin Cîmpeanu: În școli, regulile se respectă mult mai riguros decât în orice alte locuri

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că elevii se vor întoarce la cursuri pe 5 mai, cu excepția celor din calsele a VIII-a și a XII-a, care vor începe cursurile pe 10 mai, și că respectarea măsurilor sanitare va permite desfășurarea orelor în condiții optime.

„Elevii de clasa a VIII-a revin la șoală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională (…) Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet. Am solicitat eliminarea acestei condiții”, a argumentat Sorin Cîmpeanu cererea ca toți elevii din clasele terminale să participe la ore în format fizic.

De asemenea, ministrul Educației a insistat ca în școli să fie introduse testele rapide non-invazive și că încă așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății.

„Ideal ar fi ca această problemă să fie rezolvată până la revenirea la școală după vacanța de sărbători pascale”, a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului Educației, în școli, regulile se respectă „mult mai riguros decât în orice alte locuri”.

„Trebuie găsit acel optim între risc și beneficiu. Riscurile nu vor putea fi eliminate total, dar prin măsurile de distanțare adecvată, purtarea obligatorie a măștii de protecție, aerisirea spațiilor de învățământ, testarea – testare care nu s-a făcut până acum în școli – putem să ținem sub contrl aceste riscuri, putem să le minimalizăm în așa fel încât să nu avem o generație întreagă de copii care nu vor avea șansa recuperării pierderilor suferite pe parcursul acestei crize sanitare”, a mai spus Cîmpeanu.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sigur ca se respecta, de aceea au scazut infectarile dupa ce a fost data vacanta de o luna elevilor….dar nimeni nu zice nimic, niciun jurnalist nu se intreaba, nu face conexiuni, nu se uita pe cifre…luam totul pe nemestecate si dam mai departe. Nicio analiza critica la toate aberatiile venite de Min Educatiei. Nimic. Jurnalism de calitate.

    • Totul este fără noimă, fără logica, fără legătură, fără explicatii. Dvs spuneți că au scăzut cazurile pt că elevii au avut vacanță o lună. Ok. Explicați de ce au crescut cazurile din 15 octombrie cand elevii au facut ore on line. Dacă nu știți, cifrele au urcat din 15 octombrie până in 15 decembrie de la 5000 la 10000 deși elevii făceau școala on line. Sau ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.