G4Media.ro

Ministrul Educației cere, din nou, Ministerului Sănătății să accepte testele rapide non-invazive…

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Ministrul Educației cere, din nou, Ministerului Sănătății să accepte testele rapide non-invazive în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri dimineață, că va transmite în cursul zilei Ministerului Sănătății propunerile pe care le-a făcut la prima ședință a Comitetului pentru Revenirea României la Normalitate în legătură cu prezența elevilor la școală, insistând pe acceptarea folosirii testelor rapide non-invazive pentru depistarea cazurilor COVID-19.

„Este important ca elevii să fie testați. Ceea ce s-a întâmplat până acum în școli nu putem spune că a fost o testare, ci au fost situații în care elevii au prezentat simptome specifice în timpul procesului didactic, au fost situații în care au primit vestea că au fost contacți ai unor cazuri confirmate pozitiv și nu s-a putu face această testare”, a explicat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Cîmpeanu susține că este „absolut necesar” ca în școli să fie utilizate teste care să nu necesite personal medical pentru administrare, pentru că acesta este deficitar în școlile din România.

„Și, de asemenea, să avem teste care să nu fie considerate invazile de către părinți. Să fie folosite, într-o primă fază, pentru elevii care prezintă simptome specifice și pentru contacții cazurilor confirmate. Iar acest lucru nu se va rezolva dacă nu vom aceepta aceste teste non-ivazive”, a completat Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat că aceste teste vor trebui confirmate ulterior de teste PCR

„Dar, într-o primă fază, îți oferă o imagine corectă asupra posibilității de a avea probleme din perspectivă sanitară”, a spus ministrul Educației.

Celelalte două propuneri ale Ministerului Educației se referă la prezența la șoală; elevii din clasele terminale să vină fizic la școală cu toată clasa, nu doar jumătate de efectiv cum este în prezent reglementarea, iar cei din școlile speciale să vină cu prezență fizică, indiferent de scenariu.

Nu este prima dată când Sorin Cîmpeanu discută cu Ministerul Sănătății despre introducerea testelor rapide non-invazive în școli. Acestea nu sunt încă recunoscute de INSP, dar ministrul spune că este încrezător că „vor fi luate în calcul” și se așteaptă ca răspunsul să vină într-o săptămână.

„Nu au fost elemente de rea voință, au fost discuții cu argumente care ne-au arătat că înțelegem mai mult sau mai puțin din alte domenii decât cele pe care le gestionăm”, a spus Sorin Cîmpeanu cu referire la discuțiile în contradictoriu cu fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Al doilea epidemiolog al tarii

  • Exact,
   Asta-i ala care vroia copiii fara masti la orele de sport din spatii inchise.

   Isi expune teoriile catalogindu-le drept „logice” iar Prepliceanu, desi isi intrerupe toti invitatii, pe asta il lasa sa vorbeasca iar el da din cap aprobativ.

 2. ba, poate, inceputul campaniei impotriva noului ministru! Tot Campeanu a dat tonul si impotriva lui Voiculescu!

  • Cazurile covid au scazut .se insista pe descoperirea de noi cazuri.de data aceasta tampeanu vrea sa scoată cazuri noi de c ovid din copii cu gripă pozitivi la test.se vor dubla cazurile de c ovid din teste false pozitive de la copii apoi scolile se închid ca i scenariu rosu.ca părinte nu voi fi de acord cu nici o testare.vor sa scoata cazuri noi de pe copii testați ca sa implementeze certificatul verde cu codul de bare.

 3. Câmpeanu trebuie sa adune cazuri de c ovid din scoli.daca se poate sa le si fabrice.si neaparat si pozitive false de fapt gripă de copii ca guvernul are nevoie de cazuri ca sunt in scădere.trebuie sa le adune din scoli.trebuie sa crească cazurile.la asta lucrează guvernanții.pt ca daca nu sant cazuri nu exista vaccin si nici certificatul verde cu codul de bare.si puterile oculte înnebunesc si turbeaza.ca lumea nu se vaccineaza.

  • Medicamentele. Ai uitat sa îți iei medicamentele