G4Media.ro

Elevii din două landuri germane se întorc deja, luni, la școală. În…

Elevii din două landuri germane se întorc deja, luni, la școală. În ce condiții? Mască obligatorie și testări periodice, dispute privind vaccinarea și pregătirile pentru online

Prezența la clasă, masca obligatorie, teste periodice – acestea sunt condițiile în care încep noul an școlar elevii din două landuri germane, Schleswig-Holstein și Mecklenburg-Pomerania Inferioară, care revin de luni la ore. Ei vor fi urmați, joi, de elevii din Hamburg, iar de lunea următoare, 9 august, de elevii din Berlin și Brandenburg. Ei dau, astfel, tonul pregătirilor pentru începerea școlii în Europa, în contextul continuării campaniilor de vaccinare, dar și al așteptărilor privind un al patrulea val Covid-19.

În Germania, educația este descentralizată și, deci, administrată la nivelul statelor (landurilor), nu la nivel federal. Landurile care s-au pronunțat până acum își exprimă dorința de a deschide școala pentru predare față în față cu toți elevii, mai ales în contextul avansurilor în campania de vaccinare. Dar, după ce, la mijlocul precedentului an școlar, statele germane au fost nevoite să treacă la școala online din cauza situației epidemiologice, ele sunt acum precaute, iar reprezentanții părinților și asociațiile de profesori insistă pentru pregătiri în cazul în care va fi nevoie, iar, de predare la distanță sau hibrid.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. La noi vor sa testeze periodic profii nevaccinati, care oricum puteau sta la catedra sau la tabla.
    Si asta in loc sa faca precum tarile civilizate, de exemplu Germania, unde elevii sunt testati saptamanal, intrucat sunt multi si unii pot fi asimptomatici.

    • Testarea copiilor in jermania pute a bussiness pe bani multi: 15 meleoane de copkii testatzi de 2 ori pe saptamana, nu e chiar rau. Si in timpul asta fizerul mareste pretzu la vaccin, care e gratis pt doritori. Intelegi, ori vrei un desen color?

    • Sa o testeze pe mata. Labele jos de pe copii.

  2. @Mihai: dat fiind ca si spalatul pe picioare e inventia diavolului (ca si testarea), ar trebui sa adaugi „jos labele de pe lighean”. Ai fi mai credibil.