G4Media.ro

Elevii „contestă ferm” obligativitatea uniformelor școlare: Uniforma nu atrage după sine și…

Elevii „contestă ferm” obligativitatea uniformelor școlare: Uniforma nu atrage după sine și creșterea calității actului educațional

Elevii reacționează la proiectul de lege înregistrat săptămâna trecută la Senat care prevede introducerea obligativității purtării uniformelor școlare. “Consiliul Național al Elevilor contestă ferm această propunere” și atrage atenția că “este esențial să nu pierdem din vedere impactul bugetar pe care această măsură îl va avea. Având în vedere faptul că, la momentul de față, în sistemul de învățământ din România sunt înmatriculați aproximativ 2,8 milioane de elevi. Asigurarea unui bon valoric de 350 lei pentru fiecare dintre acești elevi ar genera un impact bugetar nesustenabil”.

“Având în vedere faptul că, la momentul de față, există aproximativ nouă sute de mii de elevi care nu au acces la internet, considerăm că există măsuri prioritare pentru asigurarea accesului la educație al tuturor elevilor”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor.

Proiectul de lege a fost inițiat de senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu, a fost înregistrat la Senat pe 26 mai 2020.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Nu-i vorba de cresterea actului educational , ci este o masura care ar minimaliza inegalitatile materiale intre copii proveniti din familii bogate si sarace si ar crea un echilibru psihologic si de egalitate in acest sens , intre copii.,

  • Eu nu accept! La noi in școală nu este bullyng. Si nicio diferența între bogat sau sărac! Nu accept uniforma!

 2. „Impact bugetar nesustenabil” … ce argument aduc elevii…. :)) ce ne mai trebuie kpmg, price… cand avem consiliul national al elevilor :)))

  • Nu vreau sa port uniformă în școală! Nu vreau! Nu! Pentru ce să aruncăm banii pe o vechitura??? FRAȚILOR SUNTEM ÎN 2020! CINE MAI POARTA UNIFORMA IN SECOLUL 21????DACĂ TOT VREȚI SĂ DAȚI 350 DE LEI CUPON PENTRU ELEVI, DE CE BANII ĂȘTIA NU AR TREBUI SĂ FIE PUȘI ÎN ALOCAȚIE? EU NU ACCEPT SA PORT O VECHITURA!!! NU!

 3. Reduce impactul psihologic al discrepantei materiale intre copii. Asta e tot… nu e vorba despre cresterea sau descresterea calitatii actului de invatamant

 4. Daca tot este sa fie obligatorie uniforma in scoala, atunci sa fie obligatorie pt toata lumea inclusiv profesorii! Politistii sau medicii cum pot purta uniforme la serviciu? Sa nu mai vedem tate aranjate ca nu-i mall,ci institutie de invatamant!
  Obligatoriu,dar pt toti!

 5. Indata ce psd a intrat in opozitie acest consiliu al elevilor s-a activat.Cine anume se ascunde in spatele acestui consiliu? Un caz scoala despre cum pot fi deturnate democratia si toate instrumentele ei cind sunt folosite de elemente de nedorit. Se poate ajunge pina la a da foc casei pentru a scapa de soareci!

 6. Nu, nu mi se pare o idee buna sa existe uniforme pentru copiii nostri. Deja exista veste, tricouri, alte semne distinctive și e suficient.
  Pentru fete, uniformele sunt foarte departe de epoca in care trăim. Fustița aceea plisata e ultimul lucru pe care m-aș fi gândit să-l port când eram eu adolescenta și e aberant sa mai obligi o fata sa poarte fustă, in general…
  Iar ideea de a pune mai multe variante de croieli e greu de crezut că trece prin mintea vreunui „decident”. E mai mult o încercare de a pune tinerii „la locul lor”.

  • Asta cu uniformele la elevi mi se pare o ciorba reîncălzită. Odată la câțiva ani reapare subiectul in discuție. Sunt deja școli/ licee care au propriile uniforme si e ok așa. Uniforma, oricum, ar trebui sa fie motiv de mândrie, atât pt elevi cat si pt părinți. Alte ținute- mai lejere- pot fi purtate cu alte ocazii, nu la școală.

  • Asta voiam sa spun si eu. Foarte multe scoli si licee au deja uniforme sau elemente de vestimentatie distinctive si nu e nicio problema pentru acei copii. Nu inteleg rostul unei legi ?! in sensul asta? Cred ca e problema fiecarei unitati de invatamant daca alege sau nu sa impuna o uniforma.

  • Dar de ce e stupid sa pui o fata sa poarte fusta?

 7. Bine punctat . . locuiesc in irlanda dar aici sint obliatoriu uniformele , la fel si-n UK

 8. Un IQ uniformizat,cat de cat,nu ar prinde bine?
  Sau sa fii obligat sa-l afisezi la vedere,in locul siglelor de la autovehiculele cu care se vine la scoala,firmelor de pe accesoriile vestimentare s.a.m.d.!
  Cum ar fi ,oare?! :))))))))
  Sa vii la scoala cu bolidul si pe el sa fie tiparit 65,iar la necajitul de rand de la 115 in sus.

 9. Dupa infectul limbaj de lemn , pun ramasag ca in spate este mina unui activist al CIuMEI ROSII ! Iar o uniforma aleasa bine , este o mindrie pt. scoala respectiva ! Cu siguranta se opun uniformei , progeniturile bogatasilor , care in Romania sunt de regula alde Dinu Paturica si care pina mai ieri isi spalau picioarele in chiuveta din bucatarie ! Parerea mea !

 10. Cu toate ca nu sunt in Romania de mai multi ani , dar am auzit ca anumite scolii private au uniforme personalizate , si nimeni nu este afectat .

 11. Poate aflam si cine sunt acesti elevi ? Majoritatea elevilor? S a facut un sondaj? O adunatura de elevi ? Si daca da ? Ce-i recomada pe ei sa….

 12. Obligativitatea uniformei mi se pare o idee buna cu conditia ca fiecare scoala sa-si *produca* propria uniforma!

  daca acest lucru va fi extins si la nivel de profesori, va fi foarte bine!

 13. A doua poza din pagina de wikipedia lui Trump il arata liceean, imbracat in uniforma. Omul e o πzda, s-a ascuns de razboi, nu a putut intra la o scoala militara, nu e in stare sa stea un minut fara sa se bataie. Dar familia lui de milionari l-a bagat la un liceu privat unde se imbracau in militar.

  De ce ceva bun pentru Donald, nu e bun pentru romanache?