G4Media.ro

Elevii cer suspendarea cursurilor în școli timp de două săptămâni, pentru a…

Elevii cer suspendarea cursurilor în școli timp de două săptămâni, pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus

Consiliul Național al Elevilor îi solicită ministrului Educației să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus. “Infecția cu Coronavirus reprezintă o reală urgență națională care trebuie gestionată cu responsabilitate de către Guvernul României, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul țării noastre”, spun elevii.

“Având în vedere faptul că elevii își petrec până la 7 ore zilnic la școală, se impune suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, se arată în comunicatul Consiliului Național al Elevilor (CNE).

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pai si eu as fi cerut. Vacanta de 3 saptamani venita cu grava din 2005 a fost una dintre cele mai tari perioade 😀

 2. Pai la voi mortalitatea este 0 (ZERO), iar in timpul acestei vacante e clar ca nu veti sta acasa, in autoizolare, cu ceai cald si cursurile pe genunchi … Deci veti schimba intre voi material organic intr-o veselie, prin parcuri sau malluri, exact ca la scoala.

  Si dupa cele 2 saptamani, cand poate epidemia va deveni ceva mai serioasa … ce veti face? Continuati cu actiunile preventive pana la anu’?!

  Dar profesorii i-ati intrebat, isi iau salariul pe perioada asta sau il vor lua cand recupereaza orele, mai la vara?! … ca s-ar putea sa nu fie de acord cu preventia facuta pe banii lor … 😈

  Cereti carantinarea azilelor de batrani, ca acolo e pericolul mare.

  • Ia zi Sanitare, elevii astia nu au si ei parinti si bunici? Sunt autosuficienti cat sa nu necesite interactiunea cu restul familiei in conditii de infectare?

  • Au, Dascale, dar activitatile lor de socializare, in lipsa cursurilor, vor fi la fel de intense. La batrani poti sa crezi ca vor sta cuminti in casa, la elevi … am fost si noi doar, nu!?

   Eu nu cred in voluntarismul si conformarea elevilor in privinta evitarii contactelor nenecesare, cu alte persoane, pe perioada respectiva. Adica vor zadarnici intreg efortul. E ca si cand ai cere abstinenta sexuala pe o perioada de 3 luni, pentru liceeni. 🙂

  • Inteleg ce zici. Dar e o diferenta sa te intalnest cu 5-6 prieteni in fiecare zi fata de a sta intr-o clasa de 20+ si sa bei apa de la aceeasi cismea de la care mai beau inca cel putin 100.

 3. Mă bucur că se gândesc și la bătrânii cu care intră în contact. Ar fi fost bine ca și profesorii să ceară asta, mai ales că mulți dintre ei au peste 50 de ani și bolile asociate vârstei și mediului de lucru, dar probabil că le e teamă de repercusiuni din partea șefimii care caută nod în papură.

 4. Mergeți la școală, tată, că n-aveți nimic!O sa umblați brambura oricum, fără control!….Hai la muncă că n-a ucis pe nimeni!

 5. La munca și la școală că la noi covid-ul nu a ucis pe nimeni.
  Noi avem morți doar de viroza și gripa de sezon și de rujeola dar asta e ceva normal se întâmplă în fiecare an, de ce ne-am alarma acum.
  Nu cerem ca INSTITUTUL CANTACUZINO OBIECTIV STRATEGIC DE SIGURANTA NATIONALA să producă vaccinele și nici nu ne dorim sa avem in farmacii POLIDINUL și CANTASTINUL, să ne tratam, vrem doar sa stăm acasă să nu facem nimic.
  Și apoi daca mai mor citiva pe lîngă aia obișnuiți care e tragedia, persoanele pe care le afectează acest virus oricum sunt virstnicii care nu mai produc nimic dar maninca pensii din impozitele pe care le plătim noi, scutim niste bani !Sa nu mai vorbim că industria privată de pompe funebre va vira mai multi bani către stat că va dudui o perioada!!
  Eu zic fruntea sus că tot Raul e in beneficiul economiei românești!

 6. Măi fraților nu-i un capat de țara
  Spre binele si siguranța copiilor sa stea acasa
  Eu cred ca parinți nu vor fi incostienți sa îi duca abrambura
  Pana se lin iștesc apele si cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece si peste asta.
  In școlile noastre igiena nu este la un nivel de sigurața
  Țineti copii acada în perioada asta,nu va jucați cu focul