G4Media.ro

Elev din Sibiu, acceptat la patru universități din Top 20 mondial. A…

sursa foto: Turnul Sfatului

Elev din Sibiu, acceptat la patru universități din Top 20 mondial. A ales Harvard

Elevul Tudor Terian-Dan, care în acest an va absolvi Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, va pleca în SUA ca să-și înceapă studiile universitare la una dintre cele mai prestigioase universități din lume – Harvard. Tânărul a aplicat la patru universități de top, fiind acceptat la toate, transmite Turnul Sfatului.

Elevul sibian Tudor Terian-Dan studiază la profilul matematică-informatică, făcând parte dintr-o familie de profesori. El este cunoscut în rândul elevilor sibieni, fiind până de curând președinte al Consiliului județean al elevilor, iar anul trecut ocupând și funcția de vicepreședinte al Consiliului național al elevilor.

Spune că în ultimii ani și-a dat seama și de importanța științelor sociale, astfel încât vrea să le combine în viitor cu informatica. „Părinții mei m-au susținut mereu să-mi găsesc un drum propriu, ca să nu fiu comparat sau asociat cu ei pe plan profesional. Fiind amândoi profesori de română, m-au îndrumat mereu către științele exacte. Norocul meu a fost că matematica a ajuns și să-mi placă, mai ales datorită doamnei profesoare Delia Șerb, cu care am studiat în gimnaziu. Așa că la liceu am ales clasa de mate-info de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, care era și cea mai competitivă din județ. Însă de-a lungul liceului mi-am dat seama că numerele și codurile nu valorează prea mult dacă ele nu sunt utile pentru viața de zi cu zi a oamenilor. Această descoperire mi-a trezit în ultimii ani interesul pentru științele sociale, pe care intenționez să le combin cu informatica în facultate”, ne spune tânărul.

Articolul complet pe Turnul Sfatului

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu este singurul din țară în situația prezentată.
    De ce este viralizat fix el? Este de-al cui trebuie?

  2. Da… sigur…. îl așteaptă acele scoli cu mașina cu șofer, pâine și sare, petrecere de bun venit. Acum, lăsând gluma la o parte, daca se va duce acolo va ști ca trebuie sa își plătească singur chiria, hrana, taxele, asigurarea și restul ce mai este – nimic nu este gratis. Se folosesc de el cât au nevoie, pe urma….. caută alta persoană.

  3. Bravo lui, dar ii urez succes la respingerea politicilor woke de la marile universitati din USA.