G4Media.ro

Elena Udrea, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul referitor la finanţarea…

Elena Udrea, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul referitor la finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009

Fostul ministru Elena Udrea se află marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă dosarul referitor la finanţarea campaniei electorale prezidenţiale din 2009, în care mai sunt vizaţi Ioana Băsescu şi Dan Andronic, ea fiind acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, transmite News.ro.

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare. De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Potrivit procurorilor, legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă, menţionează procurorii DNA.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. jocul in trei duce catre alegerile locale . sa vedem .

  • Din 2009… suntem in 2020.. In cat timp se prescrie? Are vre-o sansa sa se si sfarseasca acest proces? Bataie de joc in justitia romaneasca. Cum poti sa ai procese care tin zeci de ani?

 2. Nutzi va declara azi in fatza instantzei ca Voteaza Cu Nicusor Dan, iar dosarul se inchide
  Dar
  Se deschide un Dosar pentru Base ( degetul la nas stie de ce )

  • Servus, @un domn,
   Oare pe cea mică au lăsat-o in grija tatălui biologic ca s-o invețe stilul „fluture” ?

  • Precis !
   Gena de amazoana a primit o in dar de la mama ei, acum primeste Educatzia

 3. Iată lista completă a părţilor din dosarul nr. 5230/2/2017 de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti:

  UDREA ELENA GABRIELA Inculpat
  NASTASIA GHEORGHE Inculpat Inculpat
  TARHON VICTOR Inculpat
  WAGNER IOAN SILVIU Inculpat
  B Ă S E S C U I O A N A Inculpat
  ANDRONIC DAN CĂTĂLIN Inculpat
  S.C. OIL TERMINAL SA Intimat Parte civilă

  http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000351290&id_inst=2

 4. De multă vreme nu s-a mai vorbit atâta de preşedintele Băsescu. Iar după un triumf Firea, se va vorbi încă şi mai mult, dar se va încerca şi sfărâmarea USR-ului, influencerii răspândind sloganul că… Barna este principalul vinovat.

 5. Inca nu a clasat DNA si acest Dosar??!!!
  Urmeaza!!!

 6. Sa vedem cine se inmoaie primul ? T.B. deja a zis in clar ca nu poate cistiga .URMEAZA

 7. @lili: Din pacate, asa se intampla cu toate dosarele in care sunt implicate personaje ca Udrea!
  Asa se face ” justitie” in Romania!

 8. Speculez ca cineva din PMP va face o maxima si importanta cerere in aceasta seara sau miine seara la vreun post TV.

 9. Nutza, ce mai faci fata ? :))))

  PS. Tot cu dulapul dupa tine ? :)))

 10. Impostoarea ordinara care nu turna decat in diresct, la ”cafeluta” cu Maior -conform declaratiilor ei ! Licheaua , cred ca e o campioana a coruptiei caci pe langa alegerile locale si parlamentare a trebuit sa dea partidului si basescului 10% din ce praduia in peste 10 campanii pentru locale, parlamentare, prezidentiale, 2 suspendari , pdl, pmp -in zece ani ?!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.