G4Media.ro

Elena Udrea are COVID. Fostul ministru ar fi aflat vestea cu o…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Elena Udrea are COVID. Fostul ministru ar fi aflat vestea cu o zi înainte de ultimul termen din dosarul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009

UPDATE ora 11.13: Instanța a amânat pentru 26 ianuarie ultimul termen în proces.

Articol inițial: Elena Udrea s-a infectat cu COVID 19 și ar fi aflat acest lucru joi seara, chiar înaintea ultimului termen din procesul în care este judecată pentru corupție la Curtea de Apel București, programat pentru vineri dimineață, a declarat pentru G4Media.ro avocatul acesteia, Veronel Rădulescu.

Apărătorul Elenei Udrea a anunțat că va invoca în instanță acest aspect și va cere amânarea judecății.

Pe 14 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București a mai amânat o dată procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009, în care protagoniste sunt Elena Udrea și Ioana Băsescu, stabilind termen pentru 8 ianuarie 2021. Unul dintre inculpații din dosar a anunțat atunci instanța, prin intermediul avocatului său, că a fost infectat cu COVID 19, dar că dorește să asiste la audierea Elenei Udrea pentru a-i adresa întrebări.

La audierile din fața instanței, care au avut loc anul trecut, fostul ministru PDL al Dezvoltării și-a susținut nevinovăția.

„Nu mă consider vinovată de comiterea infracțiunilor. (…) Am finanțat personal campania electorală din 2009, alocând sume totalizând peste 300 de mii de euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finantare. Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personal la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă în urma lor”, a declarat Udrea la Curtea de Apel București.

Context

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a jurnalistului Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Potrivit procurorilor, legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă, menţionează procurorii DNA.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

46 comentarii

  1. Femeia asta saraca a fost hartuita ca un caine de dictatura lui Klaus .
    Poate ar fi bine sa se adreseze CEDO sa vada aia cum sunt hartuite femeile in Romania de catre justitie.

    • https://youtu.be/Jm6ETvyAx94

      Saraca cat a furat si tu ii plangi de mila

    • Șeful tău X(minus)link ți-a dat aprobare pentru acest comentariu de retardat?
      Cred că azi vei fi penalizat, vei avea o zi de lucru neplătită (în copeici, bineînțeles).
      Și dacă mai greșești, o să faci și ore suplimentare în tura de seară!

    • Is o pauza Iancule ! Locul infractorilor este la puscarie ! S-a umplut si g4media de postaci pesedisti.

    • @iancu I-auzi!

    • Așa ti s-a ordonat de la Răsărit sa spui aici, ca e nevinovata si hartuita? Mă, tu esti inconstient!

      Lasati ca a scos ea însutit cele 300.000 € despre care pretinde ca le-a dat din venituri proprii. Asa se fac calculele in politica de la noi…

    • zapciul spune ceva la misto si o droaie de tartacuti la cap fac spume..

    • stati asa, ca m-am lamurit ca zapciul n-a zis-o la misto, din alte postare de mai jos, chiar e batut in cap. Mea culpa..

    • @iancu hahahhahahhahaha

    • Mai panarama, toti hotii care au jefuit si devalizat tara asta ca nu s-a furat singura sunt hartuiti de :statul paralel, Soros si agenturile straine”? Mai porcane nesimtit dar cine a furat tara asta? Extraterestrii? De ce tara asta are datorii de peste 100 mld euro? Cine le plateste mai animalule? Nu copii si nepotii si generatiile ce vin? Mai cap de balega plateste-le tu ca nu ai nimic in bostanul ala imbacsit de prostie, le sunt datori romanii acestor scursuri mafiote hoate mai nimicule ce esti?

    • Ups!!! Iacătă și cividu’ ăsta minuscul mai salvează câte una alta paci ,pă la noi 🤣 Udrea,Udrea !!! L-ai confundat cu firul de pai 🙄🤔 Creezi un precedent !!!?

  2. Tertipuri și vrajeli ale cele mai tari escroace din politichia dâmbovițeană! O INFRACTOARE!

    • Udrea si Andronic, haideti la brutarie. La brutarieeee, Udrea si Andronic, ziaristul lacom si spagar, la brutarie.

    • Cu siguranta a fost doar o coincidenta, ea e femeie onesta. Miine – poimiine aflam ca s-a dus in Italia la tratament.

  3. Ca să vezi! Cred că are destui bani să-și „cumpere” un test pozitiv, nu? Hoata tupeistă aspiranta la cea mai înaltă funcție în stat…

    • Daca era Catu nu era escroc , dar asa stii tu ca nu are covid Udrea , ai fost tu acolo sa vezi rezultatul testului.
      Ba boule are.copil mic , poate nu vrea sa dea covid copilului si de aia s-a testat.
      Voi neomarxistii sunteti plini de ura.

    • iancule , omoara-te sa nu cumva sa apuci sa te -nmultesti .

  4. Ce tupeu de golanca. Cand a furat de-a uscat in compania ticalosului Boc n-a tinut cont de COVID.

  5. Bă Zapciule, Udrea e o escroacă! Care trebuie să facă pușcărie! Iar de frica pușcăriei a făcut orice: „s-a însărcinat” un pic, a fugit în Costa Rica, acum are Covidel, orice numa’ să scape!
    Bă, zi după mine: „Duamna Udrea, Gala Bute/Cum te prinde, cum te f…!” 😀 😀 😀

  6. Cum sunt judecați alții în lipsă și această fufă poate fi judecată. ”Boala” ei e inventată, și se adaugă la zecile de tertipuri invocate numai ca să scape. E și asta o dovadă că e vinovată și se teme de Justiție. La zdup cu ea. Fără șampon de păr.

  7. sir infinit de ghinioane pentru saraca…poate pt ca s-a lasat de teologie

  8. Nu-i nimic. Sta in carantina 14 zile si pe urma la zdup. Nu e ca si cum ii da doar 13 zile de puscarie.

    • Revin cu inca niste detalii … La cat au tot tras de timp, au fugit in dreapta si in stanga pana acum faceau puscaria de 2 ori si erau linistiti. Nici nu trebuia sa aduca pe lume niste copii degeaba si multe alte mizerii pe care le-a tot facut. E si proasta dar nici desteapta nu e.

    • La zdup ai tu impresia ca intra , e nevinovata.

  9. Să-l monitorizeze careva pe Băse, că un șoc ca acesta il poate face să-și inece supărarea in alcool și cum nu mai e nici măcar la a doua tinerețe…!

    • @Scara:
      Base s-a cumintit ! Lucreaza cu sarg la Memorii !

      PS. Cica a inceput direct cu volumul 3 : „Primul meu mandat la Cotroceni – Teroarea blonda

  10. Bai va dati seama cat de prosti suntem?
    Noi am votat o p asta,pe talmacean,pe visan ….iar in frunte pe turnatorul de colegi! Bine ca a pus o pe fi sa pe liste ca nu scapam de ei!

  11. in Romania apararea e asigurata de avocat , nu te reprezinti singur , neprezentarea din orice motiv a acuzatului nu ar trebui sa fie temei de amanare , e o porcarie!

  12. Insanatosire grabnica in speranta ca prinde o condamnare cat mai repede

  13. A tamponato Base si a iesit pe pozitiv,deci Base inca mai poate. Politicienii astia au o sanatate foarte fragilă,Dragnea in Brazilia Elvetia s-au la pescuit nu avea nici pa naiba,cum auzea de tribunal s-au pucarie imediat hernia de disc, Udrea brusc COVID-19, Nastase ratează tinta, si lista cu toti politicienii bolnavi închipuiți e lunga.

  14. Al dreak Covidutul cum a apărut el in peisaj, fix pentru o amânare, deocamdată, de 2 săptămâni.
    Asta o să mai aibă test negativ abia peste 3-4 luni, tot intr-o complicație o s-o țină, după care isi rupe un picior sau cine stie ce mai inventează. :(((((

  15. S a imbolnavit ci o zo inainte de un termen de judecata…
    Ce coincidenta.

    Sa aiba grija ca daca are covid nu mai poate fugi in costa rica

  16. llenuța-cu-părul-de-aur seamănă cu Șoșoacă. Singuru’ lucru care nu le unește e Băse… da’poți să știi ce va fi?!

  17. Se pare că-și are bine definite preferințele. Mai bune 18 zile de libertate cu covrig decât în suspans, în instanță.

  18. Aceasta mafioata nenorocita nu face altceva decat sa traga de timp, sa obstructioneze justitia,mars la puscarie catea spurcata,acelasi lucru îl face si mafiotul Gruia Stoica care a devalizat CFR de 2 mil euro apropiindu-se de prescriptia faptelor,acesta este cercetat de Diicot de 10 ani, va puteti imagina? Fara nici un rezultat pana acum, acesta invoca tot felul de motive si tertipuri, ba mai mult o judecatoare care-i judeca dosarul s-a retras conform siteului dezvaluirea.ro

  19. Sa imbilnavit așa subit,cred ca urmează o a doua iesire spre costarica, cu bilet doar dus.

  20. Subscriu,O excroaca mincinoasa nesimtita si obraznica ce sfideaza un popor întreg, m-ista asta ar trebui sa primeasca pedeapsa cu moartea ca in China pt coruptie, delapidare si jaf, executata pe loc,nu tinuta la brutarie la caldurica pe banii fraierilor, dar cine sa o faca? Justitia asta cumparata si rasplatita cu pensii speciale si alte favoruri nemeritate?aceasta justitie nenorocita tine de sase si protejeaza si-i apara pe toti hotii si infractorii, rusine sa va fie mai derbedeilor hapsani si lacomi

  21. Celor din redactia G4 media:daca mai vreti sa aveti credibilitate jurnalistica si daca pretindeti ca sunteti apolitici si onesti lasati oamenii sa se exprime liber canu suntem ca în Koreea de Nord, nu mai cenzurati sau blocati comentariile romanilor care nu va convin, legea trebuie sa fie lege pt toti, nu in favoarea coruptilor si hotilor care sfideaza tot ce se poate in tara asta, tara asta nu s-a devalizat si furat singura, acesti hoti trag de timp pt ca procesele sa se amane la infinit, sa tergiverseze pana la prescrierea faptelor sa scape basma curata fara sa plateasca, la puscarie nu, banii furati sa-i returneze statului nu, atunci ce vor acesti derbedei mafioti? Sa fie lasati de popor sa-i fure si sa-i jecmaneasca in continuare? Vor putere si multe averi si bani nemunciti? La munca cu aceste scarbe ordinare, nu la conducerea tarii, ne-am saturat de infractori, corupti si hoti mafioti pana peste cap,gata, ajunge,le ajunge acestor excroci si paraziti ordinari cat au furat, la brutarie si banii toti confiscati, toti isi trec averile furate pe terti si alte neamuri, a devenit o practica obisnuita, daca sunt asa nevinovati cum pretind de ce isi ascund averile porcii astia imbuibati?

  22. Sfidare pe fata a instantei facuta de aceasta hoata. Nici pana astazi nu s-a lamurit cum a rezistat ea in Costa Rica fara niciun serviciu, relatii, atata timp. Si astazi tot nu are serviciu dar ia cu toate mainile parandaraturi. O sa mai treaca ani de zile pana asta va fi condamnata si atunci o sa fuga dupa Bica prietena ei de saruturi pasionale. Ca nu mai merge cu fuga in Pasa Rica.

  23. Mai sa fie!!
    FIX cand urma sa ajunga la Inalta Curte s-a covidat!
    NU cred!
    Escroaca asta minte!

  24. Speram ca udrea a ajunga intubata pe o sectie de spital plina de bacterii ultrarezistente. Sa-i fie pamantul de deasupra asa cum merita.

  25. -am cunoscut acum trei ani, ne-am indragostit, ne-am casatoriti si ne iubim ca in prima zi. Inainte de a-l cunoaste a avut o relatie cu o femeie 12 ani din care rezulta o fetita de 5 ani. O ador, petrece toate vacantele cu noi si avem o legatura speciala. Totul ar fi perfect, daca nu ar fi telefonatele aproape zilnice ale fostei. E mama singura, fara ajutor din partea rudelor, singura persoana care i-a fost alaturi vreodata a fost sotul meu. De aceea cand are o problema il suna pe sotul meu sa-l intrebe ce si cum……probleme de servici, probleme acasa, de internet, in fiecare zi e ceva nou. Noroc ca locuieste la 300km distanta de noi, cred ca ar fi in stare sa-l cheme acasa la ea… Toate acestea ma deranjeaza si ma fac sa sufar. Am discutat cu sotul meu si e de acord cu mine, problema e ca nu vrea sa o supere si sa nu ne mai trimita fetita la noi asa des. Nu vreau ca ea sa fie mereu prezenta in viata noastra. Sunt geloasa. Am motive sa fiu? Am dreptate? Sau sunt eu exagerata?