G4Media.ro

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, acuză prefectul PNL de Argeș că a…

sursa foto: Ziarul de Iași

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, acuză prefectul PNL de Argeș că a blocat complet spitalul local după ce a transferat la Mioveni singurul medic anestezist disponibil

Primarul USR Elena Lasconi anunță că activitatea Spitalului Municipal Câmpulung, singurul spital din județul Argeș în care se asigură nașterile în cazul gravidelor cu COVID-19, este complet blocată, potrivit unui comunicat de presă.

Ea îl acuză pe prefectul județului Argeș, Radu Perianu (PNL), că ar fi decis detașarea fără acord a unui medic anestezist de la Câmpulung la Mioveni, oraș condus de un primar PSD. La Câmpulung a rămas astfel un singur medic anestezist, care are probleme de sănătate și era dispus să vină de acasă pentru urgențe majore.

Nici acesta nu mai poate asigura însă urgențele, dat fiind că a intrat în izolare, ceea ce înseamnă că spitalul a rămas fără niciun medic anestezist.

„Manevra e simplă: spitalul Mioveni este singurul spital din țară construit de la zero cu bani de la stat și singurul cu care se poate lăuda PSD, pentru că toate celelalte promisiuni au fost minciuni gogonate. Nimeni nu a luat în calcul personalul medical. Fără medici, se închide secția ATI Mioveni, prin urmare se pierde finanțarea, iar asta nu dă deloc bine la partid. Dar s-a “rezolvat” politic. Dacă PSD e la butoane în Argeș se poate orice, chiar dacă au de suferit peste 120 de mii de oameni. În încercarea disperată de a salva Spitalul Mioveni s-au sacrificat două spitale: cel din Curtea de Argeș și cel din Câmpulung. Începând de astăzi nu mai putem asigura nicio intervenție chirurgicală, nașteri, nimic care necesită anestezie”, a declarat Elena Lasconi.

Absența unui medic anestezist blochează astfel activitatea întregului spital, deoarece medicii rămași nu mai pot face nicio intervenție chirurgicală care presupune anestezie. În plus, Spitalul Municipal Câmpulung nu va mai putea asigura nașterile în cazul gravidelor cu COVID-19, deși este singurul spital din județul Argeș autorizat să facă asta.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Asta face cima roșie, sabotează și porcăiește pe oricine nu face parte din mafia psedito penelisto udemeristă…

 2. Asta face ciuma roșie, sabotează și porcăiește pe oricine nu face parte din mafia psedito penelisto udemeristă…

 3. Ciuma roşie no muritu, numa oțîr s-o odihnitu.!!

 4. Prefectul de Argeş, Radu Perianu, este de la PNL, nu de la PSD. Iar la Câmpulung, între PNL şi USR e love. Să nu confundăm ciumele!

 5. Ciumele galbene și roșii au aceasi strategie. Stb, Timișoara și oricare nu sunt de ai lor, ca să spună că ei sunt specialiști. Oare nu exista vaccin împotriva ciumei?

 6. Ok, sunt atraga un alt anestezist din tara. Bistrita a atras zeci de medici din toata tara, cred ca poate sa convinga unu sa se mute acolo.

  • @Alex – Poate gresesc, dar din ce stiu, detasare nu inseamna transfer. La detasare postul ramane blocat, deci spitalul din Campulung s-ar putea sa nu aiba voie sa faca angajari, plus de asta, o chestie ca asta dureaza, pana gasesti, pana il convingi, ce face spitalul, sta fara anestezist pana atunci?

 7. Inca o stire marca Elena Lasconi , care sunt de fix 2 feluri : fie ce doreste ea sa faca (niciodata despre ceva ce a facut efectiv), fie cum nu poate ea sa faca din cauza x,y,z. Fix pe modelul Clotide Armand.
  Mi-e greu sa cred ca un medic se mai muta in ziua de astazi fara voia lui dintr-un oras in altul.

 8. Găsește doamna un motiv de vaitat tot timpul… Ba ca primarul precedent a fost nu știu cum… Ba ca nu – i place orașul și îl face ea Las Vegas… Ba ca multe garaje… Termina mandatul și rămânem cu vaitatul… Pariu ca o sa se vaite ca se putea mai bine, dar e vina altora?

 9. Doctorul a plecat că așa a vrut el.Nu l- a forțat nimeni.O fi primit salariu mai mare sau condiții mai bune. Doamna primar să caute alt medic, că altceva nu prea face.