G4Media.ro

Eforturile Rusiei de a distruge rețeaua electrică a Ucrainei, „împiedicate de lipsa…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Eforturile Rusiei de a distruge rețeaua electrică a Ucrainei, „împiedicate de lipsa de arme” – oficiali occidentali / Rușii folosesc tot mai des drone iraniene, fiindcă au rămas fără stocuri de rachete

Rusia încearcă să distrugă rețeaua de electricitate a Ucrainei – dar eforturile sale sunt îngreunate de lipsa rachetelor de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune, au declarat oficiali occidentali, citați de Sky News.

Oficialii au declarat că rușii recurg din ce în ce mai des la drone Shahed, de fabricație iraniană, pentru a organiza atacuri, deoarece au rămas fără stocuri de rachete de croazieră.

Cu toate acestea, dronele nu au fost un substitut eficient, deoarece transportau încărcături explozive relativ mici și erau susceptibile de a fi doborâte de apărarea aeriană ucraineană.

„Este din ce în ce mai evident că Rusia urmărește o strategie deliberată de a încerca să distrugă rețeaua electrică a Ucrainei”, a declarat o sursă anonimă.

„UAV-urile (vehicule aeriene fără pilot) iraniene joacă un rol din ce în ce mai important, deși putem vedea că Ucraina neutralizează în mod eficient multe dintre ele înainte ca acestea să-și atingă țintele.

Zboară totuși destul de încet, așa că sunt mult mai susceptibile de a fi doborâte de arme de calibru mic și de alte sisteme. Tacticile le-au folosit în masă în speranța că unele reușesc să treacă”, afirmat oficialul.

Oficialul a adăugat: „Evaluarea noastră este că abilitatea rușilor de a continua cu aceste baraje saturate de arme de precizie ajunge acum la un punct în care acest lucru va fi nesustenabil.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Dronele astea iraniene joaca rolul lansatoarelor de rachete katiusa din 2lea război mondial. Proaste dar multe.
    Folosirea pe scara larga a „dronelor iraniene” e îngrijorătoare.
    Aceleași drone pot foarte ușor sa fie folosite și de alte „entități” cu care Iranul are relații frățești.

  2. Ilie, ciocu mic. Nu fi orc inutil.

  3. Ce o însemna la ruși „de înaltă precizie”? Doar sa zboare , sa cada pe pământ și să explodeze?