G4Media.ro

EFOR numește noul program de investiții pentru primării un PNDL pe bază…

EFOR numește noul program de investiții pentru primării un PNDL pe bază de „clientelism pe model Tăriceanu”

Organizaţia Expert Forum (EFOR) a cerut, joi, coaliției de guvernare să dezbată următorul PNDL în mod transparent, numind noul program de investiții pentru primării un „clientelism pe model Tăriceanu”.

„Concurenţa între PNL-Cîţu şi PNL-Orban afectează resursele publice ale statului. În dorinţa de a ieşi rapid cu ceva în faţă şi capta bunăvoinţa primarilor, cele două aripi concurente din PNL dau ceasul înapoi, anterior epocii Dragnea, în direcţia practicilor cele mai nefaste de alocări de bani publici din perioada Tăriceanu, încadrată pe indicatorii EFOR drept cea mai clientelară administraţie din istoria post-decembristă a României. Investiţiile pentru infrastructură locală, direct sau prin intermediul instrumentului nepotrivit al Fondului de Rezervă, sunt reţeta perfectă in 2021 pentru ineficienţă şi corupţie locală. EFOR semnalează că asistăm la un regres al calităţii şi transparenţei guvernării în ce priveşte fondurile pentru administraţia locală”, arată EFOR, într-un comunicat de presă.

Guvernul a implementat începând cu 2013 Programul Național de Dezvoltare Locală ca instrument principal pentru dezvoltarea comunităților rurale. Începând cu 2015, programul a finanțat aproximativ 12.000 de proiecte, în mare parte destinate comunelor, care au implementat proiecte de infrastructură rutieră, au realizat lucrări de alimentare cu apă sau de canalizare sau au construit unități de învățământ. Primele două etape au angajat sume de aproape 50 de miliarde de lei, tot atât cât propune Guvernul pentru PNDL 3 sau echivalentul acestuia.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. s-au amestecat intre ele demonizarile, nu mai pot sa tin pasul

    cand Boculete inchidea 50 de spitale si aloca banii statului la Cluj Arena, era transparenta totala

    era pe fata, cum zicea si colega lui de partid, „ciocu mic ca acum noi suntem la putere”

  2. Cum intretinerea scolilor cade in sarcina primariilor, ar putea da prioritate constructiei de bude reale pentru TOATE scolile. In acest fel: cheltuim banii cu folos, punem prima caramida la „romanika educata” si aratam si ca am rezolvat cu talent o problema. Ce ziceti, domnilor politicieni de toate culorile?

  3. G4, pe speta EFOR nu sunteti consecventi, acum popularizati, dar in alte zile criticati ongisti din aceeasi gasca, poate nu stiti, Alistar de la CSM si multe doamne din justitia doamnei Savonea au scris carti, au tinut conferinte, au fost experti, in proiecte EFOR….revenind la PNDL 3, ce e rau sa fie finantate investitii in apa, canal, gaze de la bugetul de stat?….astea nu sunt eligibile pe fonduri UE….infringementul pe canal e vrajeala?….faptul ca incalzirea la tara e pe lemne e ok?.. Sunt situatii cand se ard deseuri textile sau cauciuc….gazul e de 10 ori mai putin poluant.. Asta e agenda USR, dar noi nu filtam putin stirile?….abera ieri Nasui cu zero impozit pe salariu minim, adica o bomba in finantele publice locala….ce punem in loc?…