G4Media.ro

Eficacitatea de 94% a vaccinului Pfizer-BioNTech, confirmată printr-un studiu israelian de mare…

Eficacitatea de 94% a vaccinului Pfizer-BioNTech, confirmată printr-un studiu israelian de mare amploare

Vaccinul Pfizer-BioNTech are o eficacitate de 94% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19, potrivit unui studiu de mare amploare realizat în Israel şi publicat miercuri, care a confirmat datele furnizate de studiile clinice ale producătorului şi rolul crucial al campaniilor de vaccinare în încheierea pandemiei de coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres.

„Este vorba despre prima dovadă validată de oameni de ştiinţă pentru eficacitatea unui vaccin în condiţiile din lumea reală”, a declarat Ben Reis, unul dintre coautorii acestui studiu, care a fost publicat miercuri în prestigioasa revistă New England Journal of Medicine.

Până acum, eficacitatea unui vaccin a fost dovedită prin studii clinice realizate pe mii de persoane, dar nu în condiţii reale, care implică o mai mare varietate de persoane şi comportamente, dar şi provocări logistice precum menţinerea serurilor la temperaturi scăzute.

Studiul a fost realizat pe baza datelor obţinute de la 1,2 milioane de persoane monitorizate de una dintre cele mai mari organizaţii de sănătate din Israel (Clalit Health Services), între 20 decembrie 2020 şi 1 februarie 2021. În acest interval, varianta britanică a noului coronavirus circula deja în ţară, făcând aceste rezultate să devină încă şi mai interesante.

Aproape 600.000 de persoane care au primit vaccinul anti-COVID-19 au fost „asociate” foarte riguros cu alte 600.000 care nu au fost imunizate şi care prezentau caracteristici foarte asemănătoare prin prisma unor factori precum vârsta, sexul, comorbidităţile şi locul de origine.

Comparând cele două grupuri, autorii cercetării au arătat că vaccinarea a redus cu 94% cazurile simptomatice de COVID-19, cu 92% cazurile grave ale bolii şi cu 87% spitalizările. Aceste procente se referă la protecţia obţinută la cel puţin şapte zile după administrarea celei de-a doua doze.

Dar „un efect protector destul de consecvent a fost observat chiar şi înainte de a doua doză”, a precizat Noam Barda, unul dintre cei doi autori principali ai studiului, vorbind despre o eficacitate de 57% pentru cazurile de COVID-19 cu simptome şi de 62% pentru cazurile grave.

De asemenea, vaccinul a avut o eficacitate de 72% în prevenirea deceselor de COVID-19 după prima doză, însă numărul mic al deceselor înregistrate în cadrul studiului a făcut ca acest procent să fie considerat mai puţin fiabil.

Eficacitatea a fost relativ constantă pentru toate grupele de vârstă, „inclusiv pentru persoanele cu vârste de peste 70 de ani”, a precizat Ben Reis. În schimb, „avem indicii care ne arată că pentru persoanele care au multe boli (anterioare), vaccinul funcţionează având o eficienţă uşor mai scăzută”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Asta-i propagandă pro-vaccinare și atât!

  • Nu te vaccina nu te obliga nimeni, nimeni nu încearcă să te convingă să te vaccinezi, sunt doar știri care interesează pe alti oameni, nu ți se adresează ție.

  • Asa se scrie, un singur cuvânt?

   Pai unde sunt epitetele de neomarxist, iudeo-masonic, dictatura medicala?
   Unde sunt infierarile oamenilor de stiinta? In functie de gust se mai putea adauga un pic de 5G, o coada de reptilian etc.

   Dezamagitor, se vede clar lipsa de efort. Doar ati intinat numele si reputatia negationistilor cu acest comentariu.

 2. Da ,studiu facut cu experimente sanitare si sociale facute de N.et.a ny.ahu pe pielea bietilor evrei ,dupa acorduri cu B.il.l G.a.te.s ,care se intreaba daca e posibila o a2a Sh.o.a doar ca acum pusa in act de proprii connationali.Rusine!!! Informati.va cespun si evreii din I.sr.ae.l despre ce se intampla acolo,revoltator,strigator la cer!!!

 3. Da ,studiu facut cu ex.pe.rim.en.te s.an.ita.re si s.ocia.le facute de N.et.a ny.ahu pe pielea bi.etil .or e.v.rei ,dupa acorduri cu B.il.l G.a.te.s ,care se intreaba daca e posibila o a2a S.h.o.a doar ca acum pusa in act de proprii connationali.R .u.sin.e!!! Informati.va cespun si e.vr.eii din I.sr.ae.l despre ce se intampla acolo,revoltator,strigator la cer!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.