G4Media.ro

Efectele unui vaccin asupra economiei nu vor fi imediate: avertismentul Băncii Centrale…

Secțiune susținută de
Concordia

Efectele unui vaccin asupra economiei nu vor fi imediate: avertismentul Băncii Centrale Europene

Doi membri în conducerea Băncii Centrale Europene au avertizat că efectele viitorului vaccin anti-Covid asupra economiilor europene nu va fi unul rapid. Avertismentul oficialilor vine pe fondul informațiilor că vaccinul-candidat dezvoltat de Pfizer și BioNTech ar putea ajunge la cetățenii din UE la începutul anului viitor.

Va fi nevoie de timp înainte ca un vaccin împotriva Covid-19 să aibă un efect benefic asupra economiei, a declarat vineri Pablo Hernandez de Cos, membru în consiliul guvernatorilor de la Banca Centrală Europeană (BCE), subliniind că politicile economice ambiţioase rămân necesare în contextul pandemiei, transmite Agerpres.

Pablo Hernandez de Cos a spus că, din cauza noilor restricţii introduse de mai multe ţări din zona euro pentru a frâna cel de al doilea val al pandemiei, următoarele previziuni macroeconomice ale BCE din decembrie vor fi, cel mai probabil, revizuite în jos. „Vaccinul este o veste foarte pozitivă în ceea ce priveşte încrederea investitorilor, încrederea consumatorilor şi activitatea economică. Însă, prefer să fiu prudent. Pe termen scurt, restricţiile vor continua în toată Europa”, a declarat Pablo Hernandez de Cos. Potrivit acestuia, veştile bune cu privire la un vaccin „vor avea nevoie de tip pentru a se reflecta în activitatea economică”.

Isabel Schnabel, membru în boardul BCE, a afirmat şi ea într-un interviu pentru televiziunea CNBC că vaccinul este o „veste excelentă”, dar a subliniat că noile restricţii „au afectat semnificativ perspectivele pentru trimestrul patru şi, de asemenea, pentru primul trimestru al anului următor”. Schnabel a mai spus că vaccinul „ne repune în scenariul nostru de bază”, conform căruia economia zonei euro va înregistra o contracţie de 8% în 2020 şi o revenire de 5% în 2021, urmată de un avans de 3,2% în 2022, potrivit Agerpres.

La sfârşitul reuniunii de politică monetară de luna trecută, BCE a informat că va dezvălui noi măsuri de stimulare în luna decembrie, iar zilele trecute preşedintele BCE, Christine Lagarde, a dezvăluit că aceste stimulente vor fi compuse în principal din nou achiziţii de obligaţiuni şi împrumuturi ieftine pentru bănci.

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pai oamenii ce credeau ca după ce economia a fost făcută praf și pulbere de politicieni prosti și corupti un vaccin o sa repare tot? Nici pe departe…oamenii ar trebui sa se pregătească pentru cea mai mare criza economica din istoria omenirii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.