G4Media.ro

Educația sexuală, obligatorie pentru elevii irlandezi cu vârste între 15 și 18…

Sursa foto: Unsplash

Educația sexuală, obligatorie pentru elevii irlandezi cu vârste între 15 și 18 ani

Lecțiile de relații și educație sexuală vor fi obligatorii pentru elevii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani în școlile din Republica Irlanda, scrie BBC.

Măsura este planificată ca parte a modificărilor aduse educației sociale, personale și de sănătate  pentru elevii din clasele terminale.

Lecțiile vor fi „predate astfel încât identitățile, relațiile și familiile LGBTQ+ să fie pe deplin integrate”, potrivit Consiliului Național pentru Curriculum și Evaluare (NCCA).

O revizuire majoră a lecțiilor de relații și educație sexuală în școlile din Republica Irlanda a fost cerută de guvern în 2018.

Aceasta a dus deja la modificări ale curriculumului în școlile primare și postprimare.

Curriculumul educației sociale, personale și de sănătate pentru elevii din clasele terminale este cel mai recent care a fost actualizat ca urmare a revizuirii.

Vor exista lecții despre sănătate și bunăstare, relații și sexualitate și „despre vârsta adultă”.

Lecțiile despre relații și sexualitate îi vor învăța pe elevi despre „cultivarea unor relații respectuoase, grijulii și sănătoase”.

Printre subiectele abordate se vor număra „consimțământul, intimitatea și plăcerea reciprocă” și modul de identificare a relațiilor abuzive sau violente.

Aceasta va include „un accent deosebit pe violența împotriva femeilor și fetelor”.

Elevii vor fi învățați, de asemenea, despre sexul protejat, răspunsurile la o sarcină neplanificată și accesarea serviciilor de sănătate sexuală.

În plus, ei vor învăța despre „modul în care atitudinile dăunătoare legate de gen sunt perpetuate în mass-media, online și în societate” și cum să le combată.

Potrivit ghidului Consiliului Național pentru Curriculum și Evaluare, lecțiile ar trebui predate astfel încât identitățile, relațiile și familiile LGBTQ+ să fie pe deplin integrate în predare, în loc să facă parte din lecții de sine stătătoare.

O consultare privind noul curriculum are loc până în octombrie.

Episcopii catolici au aprobat anterior lecții distincte de relații și sexualitate pentru școlile primare catolice din Republica Irlanda și Irlanda de Nord.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Material de studiu pentru romani + transpunere uregenta adaptata la realitatile Romaniei
    !

  2. S-au stricat și vikingii ăștia. Dacii încă rezistă glorios în fața educației.

  3. noi mancam religia pe paine! doar train in gradina Maicii Domnului