G4Media.ro

Educația din România va fi analizată în raportările pe baze de date…

Foto: Freepik.com

Educația din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”, începând din 2023

Indicatorii relevanți pentru sistemul de educație din România vor fi incluși pentru prima dată într-un raport-cheie al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) ce agregă și compară informațiile de acest tip din toate țările membre, potrivit unui anunț al Ministerului Educației, după cum scrie EduPedu.ro.

Acesta precizează că România se alătură, din 2023, programului de date statistice INES (Indicators on National Education Systems) al OCDE, în contextul procesului de aderare a țării la organizația internațională. Ca urmare a aderării la INES, România va fi inclusă pentru prima dată în publicația Education at a Glance 2023 (EAG 2023), alături de statele membre OCDE și alte state candidate.

Ministerul precizează că informațiile colectate prin programul INES stau la baza raportului Education at a Glance, pe care o descrie drept “sursa cea mai autoritară pentru informații exacte și relevante despre starea educației în cele 38 de state membre și o serie de țări partenere”.

Articolul complet, pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...