G4Media.ro

Ediție maraton a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în perioada…

Ediție maraton a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în perioada 12-21 iunie. Peste 180 de spectacole din întreaga lume, transmise online

Unul dintre cele mai renumite evenimente culturale din țară, care și-a câștigat o notorietate imensă pe plan internațional, este Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Din pricina pandemiei de Covid-19, evenimentul care avea programte 500 de spectacole risca să fie anulat. Președintele FITS, Constantin Chiriac, a subliniat că a optat pentru a găsi o soluție, chiar dacă aceasta a implicat un efort uriaș, având în vedere că regizorii și producătorii invitați în festival s-au văzut nevoiți să-și adapteze punerile în scenă pentru a putea fi transmise online.

„În 27 martie trebuia să punem în vânzare biletele pentru ediția festivalului din 2020, dar a venit peste noi pandemia. Aveam de ales să anulăm totul, și poate că era mai simplu să facem asta, dar am decis că merită să găsim o soluție. Am optat să mutăm festivalul online, chiar dacă acest lucru presupune o muncă suplimentară. Și am reușit ca în ultimele 67 de zile să pregătim peste 180 de spectacole și evenimente, să avem în program cele mai mari nume din zona artelor spectacolului din întreaga lume. Efortul a fost uriaș, având în vedere că spectacolele trebuie transmise online, dar a meritat, am primit spijin din partea tututor organizațiilor internaționale de profil”, a comentat Chiriac pentru Digi24.

Timp de zece zile, câte 12 ore pe zi,  FITS va oferi publicului, online, un program de transmisii care va include marile spectacole ale lumii de teatru, operă, dans, balet, muzică, circ contemporan, realizate/regizate de artiști consacrați, care au primit de-a lungul timpului sau vor primi stele pe Aleea Celebrităților. Bursa de spectacole de la Sibiu, Therme Forum, întâlnirile din cadrul Platformei Doctorale, conferințele speciale ale festivalului sunt evenimente care de asemenea nu vor lipsi din programul ediției speciale FITS #online. „Tot ceea ce gândim, gândim pentru publicul nostru, tot ceea ce facem, facem pentru publicul de pretutindeni pe care îl avem alături de peste două decenii. Rămânem împreună online și imediat ce situația ne va permite vom readuce miracolul artei, pe scenele Sibiului. Vă doresc tuturor multă sănătate și să ne revedem cu bine, online și offline” transmite Constantin Chiriac.

FITS 2020 se va desfășura în intervalul 12-21 iunie

 

Sursa Foto: sibfest.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Hai sb, aratati ca aveti istorie, aveti cultura, civilizatie! Spre deosebire de „regat”!