G4Media.ro

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,2% în trimestrul trei, semnalând o…

Sursa foto: Bank of England

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,2% în trimestrul trei, semnalând o posibilă recesiune lungă / Banca Angliei a prognozat săptămâna trecută cea mai lungă recesiune a ţării de la începutul înregistrării datelor

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,2% în trimestrul al treilea din 2022, semnalând ceea ce ar putea fi începutul unei recesiuni lungi, transmite Reuters, citat de News.ro.

Estimarea preliminară indică faptul că economia a evoluat mai bine decât erau aşteptările pentru trimestrul al treilea, în ciuda recesiunii.

Economiştii prognozaseră o contracţie de 0,5%, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Contracţia nu reprezintă încă o recesiune tehnică – caracterizată de două trimestre consecutive de creştere negativă – după ce contracţia de 0,1% din trimestrul al doilea a fost revizuită până la o creştere de 0,2%.

”În termeni de producţie, s-a înregistrat o încetinire pentru industriile de servicii, producţie şi construcţii; sectorul serviciilor a încetinit la nivel de producţie în trimestrul respectiv, ca urmare a scăderii serviciilor destinate consumatorilor, în timp ce sectorul de producţie a scăzut cu 1,5% în trimestrul 3 2022, inclusiv scăderi în toate cele 13 subsectoare ale sectorului de producţie”, potrivit Biroului Naţional de Statistică.

Banca Angliei a prognozat săptămâna trecută cea mai lungă recesiune a ţării de la începutul înregistrării datelor de acest fel, sugerând că recesiunea începută în trimestrul al treilea va dura probabil până în 2024 şi va duce şomajul la 6,5% în următorii doi ani.

Ţara se confruntă cu o criză istorică a costului vieţii, alimentată de o scădere a veniturilor reale din cauza creşterii preţurilor energiei şi ale bunurile tranzacţionabile.

Banca centrală a impus recent cea mai mare majorare a ratelor dobânzilor din 1989, în timp ce factorii de decizie încearcă să controleze inflaţia de două cifre.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...