G4Media.ro

Economia Chinei a crescut cu 2,3% în 2020, an în care ţările…

Economia Chinei a crescut cu 2,3% în 2020, an în care ţările au încercat să se protejeze de pandemia de coronavirus

Economia Chinei a înregistrat o creştere de 2,3% în 2020, an în care ţările la nivel mondial au încercat să se protejeze de pandemia de coronavirus, transmite Reuters, citată de News.ro.

În trimestul patru, PIB-ul chinez a avansat cu 6,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate de Biroul Naţional de Statistică. Datele depăşesc aşteptările analiştilor.

Cu toate acestea, consumatorii chinezi au rămas reticenţi faţă de cheltuieli, vânzările cu amănuntul înregistrând o scădere de 3,9% pe ansamblul anului trecut.

În trimestrul patru, vânzările cu amănuntul au crescut cu 4,6%, faţă de intervalul similar al anului precedent.

Vânzările online de bunuri de consum au avansat anul trecut într-un ritm relativ rapid, de 14,8%.

Economiştii au anticipat că China va fi singura economie majoră care va consemna creştere în 2020, prognozând un avans de ușor peste 2%.

Analiştii intervievaţi de Reuters s-au aşteptat ca economia chineză să crească cu 6,1% în trimestrul patru, peste ritmul de 4,9% din trimestrul anterior.

Bruce Pang, director pentru cercetări la China Renaissance, anticipează că vânzările de retail se vor intensifica în 2021, cu un avans de peste 10% faţă de nivelul scăzut din 2020.

Covid-19 a apărut pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan la sfârşitul anului 2019. Într-un efort de a controla virusul, autorităţile chineze au închis mai mult de jumătate din ţară, iar economia s-a contractat cu 6,8% în primele trei luni ale anului 2020.

În 2021 a avut loc o reapariţie a coronavirusului în regiuni din China, provincia Hebei raportând o creştere a cazurilor Covid-19 de la începutul anului.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Propaganda comunista. Biroul lor de Statistica e la fel de demn de incredere ca si Institutul National de Statistica a lui Ceausescu. Toate bune!

  • Condamn orice regim autoritar, dar China va deveni cea mai puternica tara din lume dpdv economic. La ei este toata productia, la noi si in vest doar se printeaza bani.
   Au in derulare cel mai mare proiect de infrastructura din lume: The Belt and Road Initiative.
   Porturi, cari ferate, autostrazi din Vladivostok pana in Madrid si coasta de Est a Africii. Toate finantate de dolarul american (China detine foarte multe obligatiuni de stat). Au implementat deja CBDC (central bank digital currency), digital Yuan, iar toate tarile din Belt and road vor folosi digital Yuan si dolarul va fi inlocuit ca valuta de reserva mondiala. China va fi noua putere mondiala, centrul economic, in China se vor face averi si bani. SUA sunt pe duca asa cum au fost si alte Imperii dinaintea lor (Olanda, Portugalia, Spania, Franta, UK)

  • „Cincinalu’ in patru ani si jumatate” rebranded !

  • Catre @libertarian. Numai aiureli vorbesti acolo : ,,Din Vladivostok pana in Madrid”. In Asia Centrala nimeni nu da 2 bani pe Yuan-ul chinezesc.
   Yuan-ul chinezesc e manjit cu sangele uigurilor oprimati in China. Iar Asia Centrala e strans inrudita cu uigurii. Ce spui tu acolo e doar propaganda camuflata comunist chineza.

 2. Ei au făcut virusul, ei profită, normal.

 3. Romania a avut și 5% și tot degeaba.

 4. MULTUMIM POPORULUI CHINEZ PT PANDEMIE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.