G4Media.ro

Ecaterina Andronescu a pierdut alegerile la șefia Senatului Politehnicii București. Noul președinte…

Ecaterina Andronescu a pierdut alegerile la șefia Senatului Politehnicii București. Noul președinte este Tudor Prisecaru, doctor inginer în științe tehnice, specializarea Cazane de abur

Universitatea Politehnica București și-a ales astăzi președintele Senatului, funcție câștigată de Tudor Prisecaru – prorector din 2016, fost secretar de stat pentru Cercetare în perioada în care actualul rector UPB, Mihnea Costoiu, era ministru delegat pentru Cercetare. Cunoscut ca apropiat al lui Costoiu, Prisecaru a fost decan la Mecanică și Mecatronică, este doctor inginer cu specializarea Cazane de abur, Teoria arderii.

Contractandidatul său a fost Ecaterina Andronescu, ce a ocupat funcția de președinte al Senatului UPB din 2012 până acum.

Tudor Prisecaru este noul președinte al Senatului UPB, ales cu 77 voturi pentru mandatul 2020-2024. Ecaterina Andronescu a pierdut alegerile, cu 31 de voturi. Numărul total al senatorilor este de 124, din care au fost prezenți la vot 117.

Vicepreședintele Senatului UPB este în continuare Anton Hadăr, iar cancelarul Senatului este Ionuț Mircea Petrescu.

Tudor Prisecaru a absolvit în 1982 Facultatea de Inginerie Mecanică a Universității Politehnica București, a fost șef de echipă reparații la Combinatul Siderurgic Călărași, apoi inginer stagiar la Combinatul Siderurgic Galați, iar în 1990 a obținut titlul de doctor în științe inginerești cu specializarea Cazane de abur și Teoria arderii. A devenit asistent universitar în același an, iar 6 ani mai târziu era șef de lucrări la Catedra Echipament Termomecanic Clasic și Nuclear.

 

Ecaterina Andronescu si Tudor Prisecaru / Foto: Facebook si Romania-eficienta.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Prin venele Katiushei curge Partidul.
  Nascatoare de academii, de sinecuri, ea insasi brava cumularda.

 2. un comunist, alt comunist

 3. Evidement que Abramburica trebuia mazilita, dar n-au gasit totusi pe altul ? Ce pana mea mai poate fi adus nou la cazanele cu abur, la 2 secole si ceva de la inventia lui Watt, de l-au gasit pe asta ?
  Aha, m-am prins, e odihnit sau are timp destul, asa cum sunt cu duiumul profesori de sport, directori de licee si scoli. Odihniti, cu mintea limpede.
  Sau poate lucreaza asta la un cazan care sa coboare pe fundul gropii Marianelor..
  Sau unul eco, alimentat cu balega uscata, in trei timpi..

 4. Adevarul este ca UPB, va urca in primele 500 politehnici din lume, avand la conducere un specialist in cazane cu abur si astfel aceasta tehnologie de ultima generatie va fi aplicata la adevarata ei valoarevin Romania. Asa cum a spus si @casually, um comunist a fost inlocuit de alt comunist si mediocritatea scolii romanesti merge mai departe…
  PS Groparul invatamantului romanesc, aka Katiuska, cat se mai tine cu dintii de functii?

  • Ca si cum, pe o funcție manageriala, de conțopist in universitate, ar fi trebuit un laureat de Nobel! Ba, când va aud! Un cercetător în mecanica cuantica ar fi fost dispus sa plimbe hârtii, sa ia 20 de semnături, sa vorbească cu ăia de la sindicatul studenților și profesorilor, sa stabilească chiriile spațiilor din Regie, sa verifice starea termopanelor de la camine, etc! Ce credeți voi că fac cei de pe la administrativ din universități?! ..stau acolo si se gândesc: „ba, ce mai cercetam astazi? Am citit un articol despre nanotehnologie, hai sa ne apucam si noi”..yeah, right!

  • Vezi tu, de aia suntem unde suntem. Adica pe romaneste vai de mama noastra, pentru ca managementul de top, in orice domeniu din Romania, este o gluma foarte proasta. O universitate nu este srlul de la coltul strazii. Presedintele senatului nu trebuie sa se ocupe de chestiile administrative enumerate de tine. Are cine se ocupa de asa ceva. El trebuie sa se ocupe doar de invatamant si cercetare si tot ce inseamna domenii conexe cu acestea. Cum sa fie respectat si sa impuna respect?! Nu zic ca nu este un domeniu important, cel al cazanelor (imi vine sa rad), dar cred ca o politehnica ar trebui condusa de altfel de specialist, mai in trend cu timpurile actuale. Nu crezi?

 5. Profu’ meu de cazane…?! Uraaaa…!
  PS. De data asta vorbesc serios…

  • Nu-mi zi ca si SpaceX foloseste un cazan cu abur?! Asa da, acum inteleg de ce l-au votat aia in senat si de ce te bucuri tu asa de tare. La cazane, fratilor!

  • Las’ ca vine vremea…, iar in drum spre cazan sper sa poti vedea in treacat pupitrul de comanda, cu toate joystick-urile alea cu care se basculeaza smoala clocotita…!

 6. Katty a venit Toamna pt tine !! :)))))))))))))

 7. Este timpul sa pleci katy hai pa ,go pzd

 8. O doamna Cati in pantaloni, tot unul de-al „lor”, de-al cardasiei PSDiste in materie de plagiat, uite cine e noul sef al Senatului UPB:
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/febra-inlocuirilor-la-conducerea-institutiilor-statului/

  • @lili:
   Asa-i dar important ca a pierdut Catioara este pt ca isi va pierde si influenta in Comisia de Invatamant din Senat si poate se va retrage si la pensie pt ca 75% din macelarirea legii Invatamantului i se datoreaza ei !

 9. Si acum , Caterina ce face … ca ea nu stie sa traiasca altfel ? Iar ANTON HADAR , nu este propagandistul ala al PSD , care face pe sindicalistul toata ziua la a3 si rtv ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.