G4Media.ro

După socialiști, și lideri politici de dreapta din Spania primesc prin poștă…

După socialiști, și lideri politici de dreapta din Spania primesc prin poștă plicuri cu gloanțe, în plină campanie electorală/ Ultima vizată, președinta regiunii Madrid

Un plic conţinând gloanţe şi trimis preşedintei de dreapta a regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a fost interceptat de serviciul poştal, a anunţat marţi guvernul spaniol, după ameninţări similare adresate unor responsabili politici de stânga, notează AFP.

Aceste scrisori de ameninţare au fost trimise în plină campanie pentru alegerile regionale din 4 mai la Madrid. Isabel Diaz Ayuso este marea favorită a scrutinului.

„Sistemele de securitate ale Poştei din centrul de distribuţie de la Sant Cugat (Catalonia, nord-est) au detectat un plic adresat preşedintei regiunii Madrid şi care ar conţine două cartuşe”, a făcut cunoscut guvernul într-un comunicat.

Poşta a mai detectat la Vallecas, cartier din sudul Madridului, un alt „plic destinat direcţiei generale a Gărzii Civile şi care ar conţine patru cartuşe”, potrivit comunicatului.

Poliţia „investighează aceste evenimente” care au fost „condamnate ferm” de guvern.

„Nici toleranţi, nici complici la violenţă şi la răspândirea urii. Noi, democraţii, nu vom tolera asta. Condamnăm cu cea mai mare fermitate şi cea mai mare repulsie faţă de aceste acte”, a scris pe Twitter premierul socialist Pedro Sanchez.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska, liderul partidului Podemos (stânga radicală), Pablo Iglesias, şi şeful Gărzii Civile (jandarmerie), Maria Gamez, au primit scrisori care conţineau ameninţări cu moartea şi gloanţe de la o puşcă de asalt folosită de armata spaniolă între anii 1960 şi 1980.

Isabel Ayuso a denunţat atunci utilizarea politică de către stânga a acestor ameninţări şi a apreciat că este „circ”.

Ministrul turismului din guvernul condus de Pedro Sanchez, Reyes Maroto, a primit, de asemenea, luni un plic care conţinea un „cuţit însângerat”, dar potrivit media spaniole, o persoană suferind de o boală mintală a fost identificată ca fiind expeditorul.

Aceste scrisori de ameninţare au electrizat campania pentru regionale în care stânga, la coadă în sondaje, a plasat lupta împotriva extremei drepte în centrul scrutinului.

Vineri, Pablo Iglesias a părăsit o dezbatere la radio atunci când candidatul formaţiunii de extremă-dreaptă Vox, Rocio Monasterio, a pus la îndoială autenticitatea ameninţărilor.

Marţi, socialiştii au lansat un apel la formarea unui „cordon sanitar” pentru a împiedica Vox să intre în guvernul regional, în timp ce, potrivit sondajelor, Isabel Diaz Ayuso ar putea avea nevoie de sprijinul acestei formaţiuni pentru a putea reconfirmată în funcţie.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.