G4Media.ro

După Renew, și socialiștii îi pun condiții Ursulei von der Leyen în…

După Renew, și socialiștii îi pun condiții Ursulei von der Leyen în schimbul susținerii la președinția Comisiei Europene: numărul comisarilor bărbați să fie egal cu cel al femeilor și ”angajamente concrete” în politica pentru migranţi și statul de drept

După Renew Europe și Grupul socialiştilor europeni (S&D) i-a trimis Ursulei von der Leyen o scrisoare cu condiții precise și ferme pentru ca socialiștii să o susțină la președinția Comisiei Europene. Grupul condus de Iratxe Garcia îi cer, la fel ca în cazul grupului condus de Dacian Cioloș, ”angajamente concrete” în mai multe domenii, informează Agerpres.ro.

Printre acestea, cele mai importante sunt politica de azil pentru migranți, statul de drept și egalitatea perfectă de gen în rândul comisarilor europeni – aceasta este o condiție foarte precisă, la care parlamentarii S&D țin foarte mult.

Ambele scrisori au un ton imperativ şi sugerează că europarlamentarii acestor grupuri nu vor vota favorabil numirea Ursulei von der Leyen dacă ea nu acceptă cererile formulate, notează Politico.eu.

”Aşa cum am transmis în timpul întâlnirii noastre de miercuri, poziţia grupului S&D va fi determinată de nivelul dumneavoastră de ambiţie de a realiza schimbările de care Europa are nevoie”, menţionează Iratxe Garcia în scrisoare. ”Avem nevoie să vă vedem făcând angajamente concrete faţă de principalele noastre solicitări, altfel nu vom putea să vă susţinem candidatura. Acestea vor trebui să includă şi angajamente bugetare, acolo unde este cazul”, punctează lidera grupului social-democrat, citată de Politico.eu și Agerpres.ro.

sursa foto: captură video TVR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. femeile au aceleasi drepturi ca si barbatii, in lege nu scrie ca femeile trebue sa fie 50%, totul depinde de motivatia fiecarui om, aceasta problema exista majoritar in tari musulmane unde femeile sunt lipsite de multe drepturi dar in Europa e o problema artificiala mai degraba.

  2. Oamenii voteaza oameni „de dreapta” , care isi spun „conservatori”, care nu sunt „extremisti de dreapta” si te trezesti cu o Europa mai socialista, mai spre implemantarea corecta a comunismului plus imbogatire culturala cu migranti fara numar…cui foloseste, cine plateste?
    Estul si centrul o sa zica pas stiind rezultatul acestui experiment.

    POPULATION TRANSFER – Who Are The Beneficiaries? – CHAINSMOKE SERIES

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.