G4Media.ro

După o grevă uriașă în Los Angeles, angajații în domeniul educației din…

Foto: Pexels.com

După o grevă uriașă în Los Angeles, angajații în domeniul educației din California au primit mărirea salariilor cu 30%

Angajaţii în domeniul educaţiei din statul american California, care au intrat în grevă masivă săptămâna aceasta la Los Angeles, au obţinut o creştere a salariilor cu 30%, a anunţat vineri sindicatul lor, notează AFP, citată de Agerpres.

Şoferii de autobuz, angajaţii cantinelor şi asistenţii educaţionali angajaţi de districtul şcolar Los Angeles – cel mai important sistem de învăţământ public din Statele Unite după cel din New York – au intrat în grevă de marţi până joi pentru a protesta împotriva „salariilor de mizerie”.

Drept urmare, peste 500.000 de elevi nu au făcut cursuri în metropola californiană, pe Coasta de Vest.

După negocieri, vineri a fost anunţat un acord de principiu care corespunde cerinţelor salariale ale sindicatului şi urmează să fie aprobat de către angajaţi.

Potrivit sindicatului, această creştere va majora salariul mediu anual al membrilor săi de la 25.000 la 33.000 de dolari (de la 23.200 la 27.800 de euro).

Los Angeles este unul dintre cele mai scumpe oraşe din ţară, cu preţuri mari pentru taxe, alimente şi servicii de bază precum electricitatea şi apa.

Chiria medie în oraş este de 3.000 de dolari (2.787 de euro) pe lună, potrivit site-ului Zillow.

Numeroşi americani sunt afectaţi de creşterea costului vieţii, deoarece preţurile bunurilor curente şi ale serviciilor au crescut brusc în ultimele 12 luni, reaminteşte AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...