G4Media.ro

După ce plaja din Mamaia a fost extinsă, a venit rândul plajei…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

După ce plaja din Mamaia a fost extinsă, a venit rândul plajei din Eforie Sud. Aceasta va avea 100 de metri lățime

Lărgirea plajelor de pe litoral continuă.  La Eforie Sud a început montarea echipamentelor pentru extinderea plajelor, care ar urma să aibă 100 de metri lățime, înainte de finalul anului, relatează digi24.ro.

La Eforie Sud a început montarea echipamentelor pentru extinderea plajelor, care ar urma să aibă 100 de metri lățime, înainte de finalul anului.

Pe plaja din Eforie Sud au fost adus mai multe conducte care urmează să fie asamblate, așa cum sunt cele pe care le puteți vedea în imaginile de mai sus și cu ajutorul cărora se va extrage nisip din largul mării.

„În septembrie vom începe aici, apoi vom merge de-a lungul țărmului, mai spre sud. Înainte de decembrie vom termina”, spune Bennart Zijderveld, reprezentant al firmei care se ocupă de amenajarea plajei, pentru digi24.ro

Nisipul care va fi pompat din largul mării va umple fâșia de plajă care acum măsoară doar 10-15 metri lățime.

„Lotul Eforie are o lungime aproape de 6.000 de metri, mai exact 5.750 de metri. Se va lăți, plaja va avea o lățime de maxim 100 de metri”, explică Hristu Uzun, directorul ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral).

„Era plaja foarte îngustă și de-aia trebuie să o lățească. Lumea să vină în țară, să nu plece afară la mare”, spune un turist.

Și localnicii sunt încântați. „Sunt porțiuni de plajă în care eroziunea a ajuns până aproape de balustradă și prin această operațiune de lărgire a plajelor cred că nu vom avea probleme 50 de ani de acum înainte”, arată un localnic.

Proiectul de reabilitare a plajelor ajunge în total la 800 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. România va avea în plus peste 226 de hectare de plaje, de la Mamaia până la Mangalia, relatează digi24.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Le tot largim pana ne saturam de mers pe jos pana la apa! 100m de plaja e mult. Dar de banii „investiti” eu zic sa instaleze si niste „benzi automate” pentru persoanele in varsta.

  A, era sa uit, poate face cineva niste verifica asupra modului cum sunt construite caietele de sarcini si firmele care castiga aceste licitatii.

 2. Incă o plajă distrusă, adică ìncá o pistă port la Marea Neagră.

  • De ce? Ai de mers mai mult si trebuie sa iti tarai suncile?

  • La Eforie Sud (și nu numai) se are în vedere și îndepărtarea malului de taluzul falezei pentru diminua acțiunea valurilor si a-l proteja de eroziune. În unele locuri exista pericol de alunecare.
   Dar cum în România exista doar experți și experte în orice (fotbal, agricultura, medicina, acum și amenajari hidrotehnice), datul din gura aiurea și fără sens nu costa nimic.

  • știți cumva ce înseamnă plajă, creiere spălate, așa din anonimitate? Stop imobiliare!

 3. 100m e mai putin decat 150m cat are portiuni din plaja Valenciei, asa ca nu vad de ce atatea comentarii.
  E foarte bine ce se face.

 4. Când bat valurile în geam lumea e îngrijorată ca se vor prăbuși malurile. Când se face plaja larga nu e bine ca oboseste omul pana ajunge la apa… luați taxiul pana la buza apei… dacă o lărgesc doar cu 50m, peste câțiva ani o sa revină plaja ca înainte. Cel mai important este ca aceste contracte sa fie corecte și lucrarea sa se facă cu simt de răspundere.

 5. După părerea mea lărgirea plajei nu ar fi o mare problema.Problema este ca în loc de nisip călcăm pe scoici care sunt ff.mari ,la fel cum au făcut și la Mamaia.Or sa spună ca 10 ,15 ani se macină.Deci se vor vinde toți șlapii pe plaja.

  • Scoicile taioase sunt o problema reala (la Mamaia). Apoi va trebui sa ne luam adio de la apa mica de langa mal unde se pot juca copiii. Merita?

  • Esti la fel de varza ca toti expertii in tot si toate ce comenteaza aici. Daca aceste plaje nu ar fi fost largite, ar fi fost inghitite complet de apa.
   Problema voastra e ca aveti prea mult de mers pe jos. Bnauiesc ca la magazinul din colt va duceti cu masina, nu?
   Putorilor!

 6. Șunci ai tu lipsă la măsele, băi postac extraterestru! Am distrus plaja și urmează alta. Imobiliare stop!