G4Media.ro

Duma de Stat a Rusiei a aprobat utilizarea simbolisticii naziste în ştiinţă,…

Duma de Stat a Rusiei a aprobat utilizarea simbolisticii naziste în ştiinţă, artă şi literatură fără scop propagandistic

Camera inferioară a Parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat marţi un amendament la o lege conform căruia este permisă utilizarea simbolurilor naziste în ştiinţă, artă şi literatură dacă acest lucru nu urmăreşte un scop propagandistic, informează EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit unuia dintre autorii iniţiativei legislative, deputata Elena Iampolskaia, amendamentul este menit în special să evite neînţelegerile în contextul pregătirilor pentru cea de-a 75-a aniversare a victoriei sovietice asupra Germaniei fasciste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Oamenii vor să vadă imagini, afişe, fotografii vechi pentru a onora şi mai mult memoria bunicilor şi străbunicilor lor, care au murit pentru patria noastră”, a declarat deputata, citată de agenţia Interfax. Ea a adăugat că este foarte important ca aceste bune intenţii să nu devină „subiectul niciunei pedepse” din cauza legii ce interzicea în totalitate utilizarea de simboluri naziste şi care era în vigoare până acum. „Era un lucru foarte absurd, care cauza multă iritare în cadrul societăţii noastre şi pe care noi am decis să-l eliminăm”, a spus ea.

Potrivit amendamentului, etalarea de simboluri naziste nu va fi sancţionată dacă aceasta va contribui la formarea „unei atitudini negative” faţă de acest tip de ideologie şi „nu va avea scopuri propagandistice sau de proslăvire a nazismului”.

Interdicţia de a folosi simbolistica nazistă „în toate formele sale” a fost adoptată în Federaţia Rusă în 1995, cu prilejul celei de-a 50-a aniversări a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei.

Sursa foto: duma.gov.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mi se pare normal. E legala secera si ciocanul dar zvastica nu. Aiurea.

    • Ewww, iar ai lăsat bale pe ghiul.

      @Siri: notează-Trebuie revăzut instructajul postacilor amatori cu jeg pe gulerul chimeşii negre interbelice după care suspină băsiştii reşapați.

  2. Normal. Zvastica a existat cu mii de ani inaintea lui Hitler. Oricum, si in Romania e ca in Rusia, fara dezbateri electorale intre contracandidati.

    • Să ne amintim cine este Victor: un trol care spunea că „e specialist în triburi ciudate” și că „nu folosește deodorant”. Ăsta e cel care aici face propagandă nazismului și încearcă o manipulare ieftină prin comparația cu Rusia. Sunt multe aspecte comparabile, inclusiv acelea că oamenii au două picioare și că apa curge ss sus în jos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.