G4Media.ro

Ducii de Sussex intenţionează să păstreze Frogmore Cottage drept reşedinţă / Contribuabilii…

Ducii de Sussex intenţionează să păstreze Frogmore Cottage drept reşedinţă / Contribuabilii britanicii au plătit deja 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea acestei clădiri

Ducele şi ducesa de Sussex intenţionează să locuiască în reşedinţa lor, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor, atunci când se vor afla în Marea Britanie, după ce cuplul a anunţat că doreşte să îşi petreacă mai mult timp în America de Nord, departe de îndatoririle pe care le aveau în calitate de membri ai familiei regale, informează Press Association.

  • Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au anunţat miercuri că intenţionează să facă un pas în spate din rolurile de prim-plan ca membri ai familiei regale britanice şi să devină independenţi financiar, urmând să-şi petreacă o parte din timp în America de Nord, transmit Reuters şi AFP. (Detalii aici)

Contribuabilii britanicii au plătit deja 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea acestei clădiri, listate de gradul 2, în care cuplul s-a mutat în urmă cu doar nouă luni.

Lucrările la această reşedinţă din Berkshire şi-au depăşit termenul, în condiţiile în care presa a raportat că ducii au solicitat de mai multe ori schimbări legate de design, ceea ce a dus la întârzierea lucrărilor.

Noul lor site sussexroyal.com precizează că Harry şi Meghan s-au mutat la Frogmore Cottage din „mai multe motive”, printre care faptul că reşedinţa lor anterioară, Nottingham Cottage, de pe domeniul Palatului Kensington, „nu a putut găzdui familia lor în creştere”.

Acelaşi site subliniază că Frogmore Cottage este deţinut de regină, şi prin urmare, aceasta va fi cea care va avea ultimul cuvânt de spus cu privire la faptul că Harry şi Meghan vor putea să o folosească drept reşedinţă atunci când se vor afla în Marea Britanie.

Sursa Foto: Facebook/ Prince Harry, Duke of Sussex

„Ducele şi ducesa de Sussex vor continua să folosească Frogmore Cottage – cu permisiunea Majestăţii Sale Regina – ca reşedinţă oficială, în condiţiile în care continuă să sprijine monarhia şi pentru ca familia lor să aibă întotdeauna un loc pe care-l vor numi acasă în Marea Britanie”, indică aceeaşi sursă.

Reşedinţa – situată în apropiere de Castelul Windsor – dispune de patru dormitoare.

Frogmore Cottage a suferit o renovări masive pentru a ajunge la forma actuală, care au inclus transformarea a cinci proprietăţi într-un singur conac. Pentru renovarea reşedinţei, cuplul a angajat-o pe fosta designeriţă de interior de la Soho House, Vicky Charles.

Frogmore Cottage, aflată jumătate de milă sud de reşedinţa preferată a reginei, Castelul Windsor, este situată în apropiere de Frogmore House, locul unde ducele şi ducesa au organizat recepţia de nuntă.

Frogmore House este şi locul în care cuplul a pozat pentru fotografiile lor oficiale de logodnă. Aceasta a fost reşedinţă regală din 1792 şi a fost construită în jurul anului 1680 de către arhitectul lui Carol al II-lea. În 1923, părinţii reginei – viitorul rege George al VI-lea şi Regina Elisabeta- şi-au petrecut acolo o parte din luna de miere.

Sursa Foto: Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Auzi tu, expresie de ziarist: „designeriţă”. Limba română asasinată!

  2. Interesant, la noi banii sunt platiti de „Stat” dar un UK de „contribuabili” ..

    De unde si vorba ‘aia : „fura de la stat nu din buzunarul meu ” – vorba idiotilor care voteaza hoti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.